Bijzonder verhaal

Miljoenenjacht winnaars verklaren waarom ze de deur niet opendeden

14 maart 2024 11:17 | amusement | Door Esther Hut

© Talpa

Een uniek moment afgelopen zondag in Postcode Loterij Miljoenenjacht. Winston Gerschtanowitz stond voor het eerst in de geschiedenis van het programma voor een dichte deur met zijn geldkoffertje. De winnaars vertellen nu wat er echt aan de hand was.

En dat is een heel bijzonder verhaal.

Miljoenenjacht

De lichten branden wel toen Winston Gerschtanowitz live op tv aanbelde in Laren bij het huis van de familie De Valk. Maar dat hoeft natuurlijk nog niet te betekenen dat ze daadwerkelijk thuis waren. Dat blijkt ook wel, want bewoners Elwin en Inge waren met hun kinderen een weekendje weg. "Elwins' zes weken durende medische behandeling was afgerond, dat vierden we met een weekendje Zeeland,” laat Inge aan NH Nieuws weten.

Normaal gesproken worden thuiswinnaars een paar dagen van te voren ingelicht dat ze op zondagavond bezoek kunnen verwachten van de Postcode Loterij.  Zo ook Elwin en Inge. Die kregen zondagochtend een belletje dat ze een ‘groot pakket en bloemen kwamen brengen’.

“We vertrouwden het niet, omdat ze niet wilden zeggen waarvoor ze kwamen. Tijdens de behandeling van Elwin werden er regelmatig pakketjes en bloemen bezorgd. Dat ging op een 'normale' manier, en niet zoals dit. Voor hetzelfde geld zat er een criminele organisatie achter."

Politie erbij

De familie belde zelfs de politie, nadat ook hun kinderen en overburen werden benaderd door de Postcode Loterij. “Een buurvrouw belde ons en zei dat het waarschijnlijk wat met de Postcode Loterij te maken had. De televisie ging bij ons aan, we zagen het bedrag alleen maar oplopen en Gerschtanowitz uiteindelijk bij onze deur terechtkomen. Op dat moment wisten we het."

‘Niet verwacht’

De familie is nog steeds een beetje aan het bekomen van de schrik. "We hadden dit echt niet verwacht. We zijn superblij, maar zitten nog steeds vol adrenaline", vertelt Elwin. "Het was echt een heel rare achtbaan in twaalf uur tijd.

Wat de familie met het gewonnen geld gaat doen weten ze nog niet. "Maar we gaan de cheque wel inlijsten en een mooi plekje geven in ons huis."

Meer over