Miljoenenjachtverliezer Folkert zoon van miljonair

11 april 2016 10:11 | amusement | Door Televizier

© Screenshot Miljoenenjacht

Folkert, de student die maar 9000 euro won in de laatste aflevering van Miljoenenjacht, is de zoon van een miljonair uit de Quote 500. 

Folkert wist op imponerende wijze al in zijn eerste beurt de grootste bedragen uit de koffers te halen en daarna ging het alleen maar bergafwaarts met de 23-jarige student. Het was zelfs zo beroerd dat Linda de Mol een serieuze poging deed haar leren enkellaars op te eten. Na een paar beurten deed de bank een armzalig bod van 1.500 euro. Folkert ging uiteindelijk huiswaarts met het voor Miljoenenjacht zeer magere bedrag van 9.000 euro. 

Quote 500

De Amsterdamse student viel niet direct in de smaak bij de vele Miljoenenjacht-kijkers omdat hij nogal kakkerig was en gedurende de uitzending kwam daar ook nog de ontdekking bij dat Folkert Mijnster de zoon is van Madelon en Pieter Bas Mijnster.  In 2011 stond Pieter Bas nog in de Quote 500 voor €65 miljoen. 

Fortuinlijke Vrouwen

Volgens Quote zelf was dat bedrag iets te hoog ingeschat en komt Mijnster in de jaren erna niet meer op de lijst voor. Moeder Madelon werd een beetje bekend omdat ze in 2011 meedeed aan het RTL-programma Fortuinlijke Vrouwen. 

Folkert zelf nam zijn onfortuinlijke deelname sportief op.

Meer over