Een vierluik op Videoland

Miljuschka Witzenhausen krijgt documentaire over body positivity

21 September 2020 10:29 | amusement | Door Andrea Peelen

© Roland J. Reinders

Miljuschka Witzenhausen is een groot voorvechter van body positivity. Zo plaatst ze regelmatig foto’s van haar ontblote lichaam op Instagram, waar per 1 oktober een vierluik van is te zien op Videoland.

"Dit ben ik. Kwetsbaar en in vol ornaat. Totaal uit m’n comfortzone", begint de 35-jarige televisiekok op Instagram. "Mijn leven draait om eten. Maar een tijd terug postte ik een #eerlijkefoto waardoor mijn wereld op z’n kop stond. De reacties waren mega uiteenlopend van positief tot negatief. Eén ding was zeker dit onderwerp is voor en van iedereen."

In gesprek met bekende Nederlanders

In de vierdelige serie #eerlijkefoto duikt Witzenhausen in de wereld van 'ultrastrakke' Instagrammers, die tot het uiterste gaan voor het perfecte plaatje. Ook gaat ze in gesprek met bekende Nederlanders zoals Linda de Mol, Famke Louise en Victoria Koblenko. De vraag die ze deze vrouwen stelt is: wat is voor jou een eerlijk beeld?

Broodnodig

Witzenhausen vindt het maken van de documentaire ‘spannend’ en tegelijkertijd ‘broodnodig’. "We leven in een tijd waar iedereen gezien kan worden op social media", vervolgt ze op Instagram. "Daarnaast is de wereld nog nooit zo maakbaar geweest qua beelden en zijn er nog nooit zoveel beelden op ons afgevuurd."

De antwoorden heeft Witzenhausen nog niet, maar ze belooft dat het een heftige en emotionele serie wordt.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Dit ben ik. Kwetsbaar en in vol ornaat. Totaal uit mn comfortzone. Mijn leven draait om eten. Maar een tijd terug postte ik een #eerlijkefoto waardoor mijn wereld op zn kop stond. De reacties waren mega uiteenlopend van positief tot negatief. 1 ding was zeker dit onderwerp is voor en van iedereen. Ik heb er een 4-luik van gemaakt voor @videolandonline die 1 oktober te zien is. Ik vind het beyond spannend en tegelijkertijd broodnodig. We leven in een tijd waar iedereen gezien kan worden op social media. Daarnaast is de wereld nog nooit zo maakbaar geweest qua beelden en zijn er nog nooit zoveel beelden op ons afgevuurd. Ik heb de antwoorden ook niet maar ga er wel naar op zoek. Het is heftig, mooi en emotioneel❤️

Een bericht gedeeld door Miljuschka (@miljuschka) op

Meer over