Miljuschka Witzenhausen maakt Chocoladeshow voor RTL

Miljuschka Witzenhausen gaat voor RTL 4 op zoek naar de beste chocolatier van Nederland. In De Chocoladeshow nemen tien professionele chocolatiers het tegen elkaar op.

In navolging van Heel Holland Bakt, presenteert RTL 4 een smakelijke show om het weekend mee af te sluiten. Vanaf zondag 5 november is De chocoladeshow te zien op primetime. Presentatrice Miljuschka Witzenhausen laat tien ervaren chocolademeesters hun kunsten vertonen.

Vak apart

Werken met chocolade vereist heel wat kennis en kunde. In een persbericht laat RTL weten: het is een wiskundig en natuurkundig proces waarbij tijd en temperatuur cruciale factoren zijn. In De Chocoladeshow airbrushen, tempereren, modelleren en moulleren de tien talenten zich een slag in de rondte om te laten zien wat ze in huis hebben op dit gebied."

Reep

Uiteraard moet wekelijks één chocolatier het veld ruimen. Aan jurylid en koninklijke banketbakker Hidde den Brabander de taak die knoop door te hakken. In de finale wordt gestreden om zowel de eeuwige roem als de eer een eigen smaak chocoladereep te ontwikkelen.

De chocoladeshow start op zondag 5 november om 18.05 uur op RTL 4.

Meer over:

Reageren