Gekibbel in de Pyreneeën

Zo gaat het nu met Milko en Odette uit Ik Vertrek

22 januari 2023 10:10 | amusement | Door Faye Heijnis

© AVROTROS
Het Ik Vertrek-avontuur van Milko en Odette uit Den Bommel wordt druk nabesproken. Hoe gaat het nu met het kibbelende stel en hun B&B en paardenfokkerij in de Franse Pyreneeën? 

Ruim 1,5 miljoen kijkers zagen zaterdagavond in Ik Vertrek hoe ict-medewerker Milko en holistisch dierenarts Odette in een oude boerderij in de Franse Pyreneeën trokken. Die wilden ze ombouwen tot een paardenfokkerij en gastenverblijf. Een zware klus met de nodige tegenslagen: van lekkages tot een muizenplaag. Wat ook niet meehielp, was dat Milko's lichaam zich tegen hem ging werken. Tot grote frustratie van Odette, die dat met kribbige opmerkingen liet merken ook. Kijkers hadden volop medelijden met Milko, volgens hen een man van goud, en maakten Odette, die autisme heeft, uit voor de 'Nederlandse Hyacinth Bucket'. 

Update van Milko en Odette uit Ik Vertrek 

Gelukkig maken Milko en Odette het goed op de Franse boerderij, laten ze weten in een update. "We zijn goed gewend aan het leven hier en hebben nu veel meer tijd voor onze dieren", aldus het stel. "Het Franse leven bevalt ons prima." De Franse taal beheersen heeft nog wel wat werk nodig.

De B&B loopt goed, maar nog geen storm. Dat vinden de twee wel prima. "Voor ons hoeft het niet altijd volgeboekt te zijn, zodat we lekker de tijd hebben om naar het strand te gaan." De eerste gasten waren volgens het stel 'zeer tevreden'. "Het was wel wennen die eerste keer zo ontbijt klaarmaken maar volgens ons is alles goed verlopen."

Ik Vertrek-veulens 

Ook de paardenfokkerij komt langzaam op gang. "Er staan nu twee veulens te koop, maar vanwege de slechte economische situatie in 2022 zijn er nog geen kopers geweest. In de winter verkoop je haast geen paarden, dus het is wachten op het voorjaar. Deze veulens moeten eerst verkocht zijn, willen er nieuwe veulens komen." 

Na Ik Vertrek

De twee zien een rooskleurige toekomst in Frankrijk voor zich. Ze laten weten nu 'veel minder stress' te ervaren. Na Ik Vertrek heeft het stel, of nou ja, vooral Milko waarschijnlijk, niet stilgezeten. "We zijn na de laatste opnames voor Ik Vertrek aan de gang gegaan met een schuilstal op de zes hectare wei. Dit was een hele klus, waar we meer dan een maand mee bezig zijn geweest." 

Zowel Milko als Odette missen hun geliefden in Nederland, maar gelukkig komen die afwisselend langs. Daarnaast mist Odette drop en Chinees eten. 

Het avontuur van Milko en Odette blijven volgen? Dit is de site van Lacaune B&B La Coudercarie.

Meer over