Mindf*ck genomineerd voor prestigieuze Rockie Award

21 april 2016 16:13 | amusement | Door Televizier

© AVROTROS

Het Avrotros-programma Mindf*ck met Victor Mids is in de race voor een Rockie Award bij het Banff World Media Festival in Canada.

Mindf*ck is genomineerd in de categorie Music and Variety en moet het opnemen tegen vijf andere programma's. Een van die kanshebbers is Adele at the BBC. Donderdag werden de 132 genomineerden, afkomstig uit meer dan twintig landen, bekendgemaakt.

Illusies

In Mindf*ck toont Victor Mids bekende en onbekende Nederlanders ogenschijnlijk onverklaarbare trucs. Hij geeft de kijkers thuis een wetenschappelijke uitleg bij deze illusies. Begin dit jaar werd het tweede seizoen van het programma uitgezonden. 

Nederlandse genomineerden

Het Avrotros-programma is niet de enige Nederlandse kanshebber. De NTR-documentaire De Verdwijnende Man is genomineerd in de categorie Arts and Performance en de IKON-jeugddocumentaire Een Jaar Zonder Mijn Ouders dingt mee in de categorie Children and Youth Non-Fiction.

Rockie Awards

In juni weten we of de Nederlandse genomineerden met een prijs op zak naar huis gaan. Het Banff World Media Festival is een van de belangrijkste evenementen ter wereld op het gebied van televisieprogramma's. De Rockie Awards worden dit jaar voor de 38e keer uitgereikt tijdens het festival.


Meer over