Zijn tweede bezoek

Minister-president Mark Rutte schuift maandag weer aan bij Vandaag Inside

19 mei 2023 09:23 | amusement | Door Tessa Kok

© Screenshot Vandaag Inside

De minister-president komt daarmee zijn beloftes na, want hij had beloofd om nog vaker aan te schuiven bij de mannen van Vandaag Inside. De premier zou 5 april al te gast zijn, maar kon destijds niet aanwezig zijn vanwege een debat over de uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen. 

In de uitzending van gisteravond maakte het VI-trio bekend dat Rutte aanstaande maandag weer langskomt. De eerste keer dat Mark Rutte het programma bezocht in maart van dit jaar, leverde een kijkcijferrecord op. Toen zaten er maar liefst 1,5 miljoen mensen voor de buis. 

De aanpak

In de Vandaag Inside-aflevering van donderdag hadden Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen over hoe zij het gaan aanpakken als Rutte weer aanschuift bij hun aan tafel. Johan Derksen geeft op dat moment aan dat hij dat niet vooraf al wil gaan afspreken. ''We gaan gewoon zitten en laten het gebeuren'', zegt Derksen erover. Wilfred Genee maakte in de aflevering bekend dat niet alleen Mark Rutte maandag aanschuift, maar dat ook Gerard Joling te gast is.

De uitzending met Mark Rutte is maandag 22 mei om 21:35 uur bij SBS6 te zien.

Meer over