Mirella van Markus over Huizenjacht

13 november 2017 15:01 | amusement | Door Televizier

© Rogier Veldman

In Huizenjacht helpt ze woningzoekenden aan hun droomhuis, bij Hart van Nederland verslaat ze het nieuws. Een fijne combinatie vindt Mirella van Markus. “Het is binnenspelen en buitenspelen.”

Kijk je zelf graag naar woonprogramma’s?
“Ik ben dol op stylingprogramma’s als vtwonen weer verliefd op je huis, maar ook op Droomhuis gezocht of van die Britse huizenseries. Lekker gluren bij de buren, televisie om onderuitgezakt bij weg te dromen. Voor mezelf kijk ik stylingdingetjes af. We wonen sinds twee jaar in een oud herenhuis in Haarlem met veel oude ornamenten. Het is nog best lastig om dat tof in te richten.”

Voor Huizenjacht mag je lekker overal binnenkijken, zie je weleens huizen die je zelf wat lijken?
“In Leeuwarden zag ik mezelf wonen in die schitterende chaletachtige woning aan het water, met aanlegsteiger, hoge plafonds en ruime leefkeuken. De huizenprijzen liggen daar ook net wat gunstiger. Ik dacht even, waarom gaan we niet lekker naar Friesland? Maar ja, ik hecht aan het leven in de stad, dichtbij het strand wonen is alsof je altijd op vakantie bent. Uiteindelijk waardeer ik mijn eigen huis nóg meer door Huizenjacht.”

Lees ook het interview met Marlayne Sahupala over Huizenjacht

Welke bijzondere momenten tijdens het draaien staan je bij?
“Afgelopen week was ik met een stel in de bollenstreek. De man viel meteen op een huis, de vrouw was juist helemaal weg van een ánder huis. Nu gaan ze nogmaals beide huizen bezichtigen. Het voelt echt heel speciaal als het lukt om ze allebei blij te maken.”

 De huizenmarkt kookt op dit moment over, kopers moeten snel toeslaan. Maakt dat de opnames extra spannend?
“Die druk is een echt toevoeging aan het programma. Ik had laatst een stel in Vlaardingen dat op slag verliefd werd op een huis. Nog in de uitzending belde ik de makelaar met hun bod. Even later zie je hoe hij terugbelt met het goede nieuws: gelukt! Voor hen heel emotioneel moment. Soms ook blijkt een huis net voor we gaan draaien al weg te zijn. Dan moet productie heel snel nog een huis regelen, want we draaien alleen in huizen die daadwerkelijk nog te koop staan.”

Je zit nu vier jaar bij Hart van Nederland. Is Huizenjacht er goed naast te doen?
“Voor Hart van Nederland moet ik de studio in, voor Huizenjacht ga ik pad, het is een fijne combinatie van binnenspelen en buitenspelen. En de twee programma’s zijn ook echt totaal anders. Huizenjacht is meer ontspannen, het is echte feelgoodtelevisie.”

Huizenjacht, zondag t/m vrijdag - SBS6 • rond 18.30 uur

Meer over