Mis(s) verkiezing van Lucille Werner komt terug

26 januari 2017 10:39 | amusement | Door Televizier

© SBS 6

Na ruim tien jaar keert het programma Mis(s) verkiezing terug op de televisie. Presentatrice Lucille Werner roept vooral dames uit ‘haar’ provincie, Brabant, op om zich aan te melden.

Werner bedacht het programma, speciaal voor vrouwen met een handicap, tien jaar geleden. “Toen was dat behoorlijk taboedoorbrekend”, vertelt de presentatrice aan Omroep Brabant. “Er waren toen nog geen televisieprogramma’s met mensen met een handicap. Het was gewaagd en we waren grondleggers.”

Emancipatie

Volgens de Brabantse presentatrice was het een bewuste keuze om zo lang te wachten. Werner ziet deze show als een antwoord op de Mis(s) verkiezing van tien jaar geleden. “Met deze editie gaan we echt laten zien dat die emancipatie weer nodig is.” 

Mis(s) Roos

In 2006 won Roos Prommenschenckel, die het grootste deel van de dag op een ligstoel ligt, de eerste Mis(s) verkiezing. De Mis(s) bleef daarna, met haar man Marino, in de belangstelling in het televisieprogramma Van luizenleven naar luiers. In 2015 beviel Roos van zoon Levi.

Brabants meiden

Lucille hoopt dat vooral meiden uit Brabant zich aanmelden. “Ik weet zeker dat er veel leuke en mooie vrouwen met een handicap in mijn Brabant wonen.” Het is nog mogelijk om je aan te melden.

Mis(s) verkiezing wordt in het voorjaar uitgezonden bij SBS6.

Meer over