Miss Piggy krijgt feministische award

5 juni 2015 09:56 | amusement | Door Televizier

Miss Piggy heeft vannacht in New York een prestigeuze feministische award in ontvangst genomen voor haar bijdrage aan de maatschappij.

Het gaat om een prijs van het Sackler Centrum voor Feministische Kunst die jaarlijks wordt uitgereikt aan vrouwen die een voortrekkersrol spelen op hun vakgebied. Miss Piggy vertegenwoordigt volgens het centrum een buitengewoon karakter, vastberadenheid en lef en leerde generaties vrouwelijke fans om te gaan met tegenslagen om te gaan.  

Kermit

Dat liet ze het best zien in de serie The Muppet Show, en de latere Muppet-films. Daarin liet Miss Piggy zich nooit op haar kop zitten door het onwillige object van haar affectie, Kermit de Kikker. Telkens wanneer Kermit iets beledigends zei over de rondingen van de diva, pakte ze haar handtas en mepte ze er op los.

Vrouwelijke geweldigheid

Miss Piggy, die zelf aanwezig was om de prijs in ontvangst te nemen, begreep dan ook zeer goed dat de eer haar te beurt viel: „Het is echt fantastisch om gelouterd te worden en deze eer te delen met andere legendes, rolmodellen en pioniers van vrouwelijke geweldigheid.”

Muppets terug op tv

De laatste bioscoopfilm waarin de Muppets schitterden was Muppets Most Wanted uit 2014. Binnenkort hoeven fans misschien niet meer naar de bioscoop, want er staan kakelverse tv-avonturen van de vrolijke bende op het programma. In Amerika begint een nieuwe serie over de Muppets.

Meer over