Moeder, Ik Wil Bij de Revue gaat het toneel op

27 augustus 2013 13:02 | amusement | Door Televizier

Het succes van de MAX-serie Moeder, Ik Wil Bij De Revue is ook Joop van den Ende niet ontgaan. Zij productiebedrijf maakt een musical van het programma.

Joop van den Ende Theaterproducties meldt vandaag op zijn website dat er momenteel een musicalbewerking van de televisieserie Moeder, Ik Wil Bij De Revue in ontwikkeling is.

Maurice Wijnen

Aan de musicalbewerking zijn al grote namen verbonden. Zo gaat onder andere Maurice Wijnen aan de slag met het project. Hij was eerder al medeverantwoordelijk voor musicals als Ciske de Rat en Petticoat. Daarnaast werkt ook Job Gosschalk mee aan de musical. Hij was als producent al nauw betrokken bij de televisieserie.

Moeder, Ik Wil Bij De Revue

Moeder, Ik Wil Bij De Revue is een serie gebaseerd op de nummers van Wim Sonneveld en speelt zich af in de jaren '50. Het verhaal draait om een jonge kolenboer (Egbert-Jan Weeber) die droomt van een carrière bij de revue. In de serie waren ook Annet Malherbe, Huub Stapel en Peter Blok te zien.

Noortje Herlaar

Musicalster Noortje Herlaar, die in 2010 het programma Op Zoek Naar Mary Poppins won, speelde een hoofdrol in de serie. Of zij ook in de musical te zien zal zijn is nog niet bekend.

De nieuwe productie staat vooralsnog gepland voor theaterseizoen 2014-2015.

Meer over