The Biohack Project

Monic Hendrickx en Rick Paul van Mulligen gaan extreme uitdagingen aan in nieuw programma

8 augustus 2023 09:44 | amusement | Door Judith Regeling

© Michel Schnater / AVROTROS
Monic Hendrickx en Rick Paul van Mulligen onderwerpen zich binnenkort aan extreme uitdagingen, zoals levend begraven worden en balanceren op een loopplank vanuit een wolkenkrabber. Dit doen ze voor het nieuwe programma The Biohack Project van KRO-NCRV.

Ook voormalig model en videomaker Lize Korpershoek, youtuber Défano Holwijn en shorttracker Sjinkie Knegt zijn van de partij.

The Biohack Project

In The Biohack Project gaan deze vijf sterren de uitdagingen van hun leven aan. Dit hoeven ze echter niet alleen te doen. Ze worden gedurende het volledige traject begeleid door ex-olympisch roeier en biohacker Govert Viergever. Hij reikt hen de tools en technieken aan voor 'een betere stressbeheersing, focus en ontspanning', zo laat KRO-NCRV weten in aanloop naar het programma.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door KRO-NCRV (@kro.ncrv)

Fysieke tests

Je moet het echter maar willen: je leven op het spel zetten voor een tv-programma. Toch hebben alle deelnemers zo hun eigen redenen om deel te nemen. Sommige kandidaten hebben bijvoorbeeld de wens om hun stress onder controle te houden, terwijl anderen hopen hun algehele gezondheid te verbeteren.

Deelnemen is echter niet voor iedereen weggelegd: Monic, Rick PaulLize, Défano en Sjinkie hebben de afgelopen drie maanden de nodige tests ondergaan, op maat gemaakte voedingsschema's gekregen en zijn getraind door verschillende experts. Aan een goede voorbereiding ontbreekt het dan ook niet.

The Biohack Project is vanaf maandag 11 september wekelijks om 20:30 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO1.

Meer over