Monic Hendrickx: Ik ben niet van de glamour

26 augustus 2017 10:50 | amusement | Door Televizier

© Michel Schnater/AVROTROS

Monic Hendrickx probeert ondanks haar grote succes met onder meer Penoza gewoon met beide benen op de grond te blijven bestaan. "Ik ben niet zo van de glamour. Het is op een bepaalde manier gebakken lucht", zo zegt ze in het AD.

Monic heeft altijd geroepen dat ze nooit zo bekend wilde worden als Jan Smit. Gezien het succes van Penoza is dat niet echt gelukt zou je zeggen. Toch is er nog een groot verschil met de volkszanger. "Dat is een ander kaliber. Ik heb met Jan gewerkt voor de film Het Bombardement en hij kan echt niet normaal over straat."

Presenteren

Onlangs werd bekend dat Monic een televisie-programma gaat presenteren, namelijk Kroongetuige. "Ik ben een beetje bang voor de bekendheid die Kroongetuige gaat brengen. Van de andere kant: ik zit al op 1 miljoen kijkers met Penoza, dus mochten er bij Kroongetuige nog een miljoen bij komen, dan moet ik dat ook aankunnen", zo relativeert ze.

Glamour

De actrice zegt in het interview dat mensen vaak een verkeerd beeld hebben van bekende mensen. "Ik zat laatst in de bus van Zaandam naar Amsterdam en toen zei een mevrouw: 'Ik dacht dat jullie alleen in dure auto’s rondreden?' Dat beeld bestaat blijkbaar, maar ik reis graag met het openbaar vervoer en mijn galajurken leen ik meestal", aldus Monic. "Ik ben niet zo van de glamour. Het is op een bepaalde manier gebakken lucht. Het is heel aantrekkelijk in dat sprookje te geloven, maar het is niet reëel."

De serie Penoza krijgt mogelijk een vervolg in de vorm van een speelfilm. Daarnaast is Monic bezig met het schrijven van een boek.

Lees ook: Monic Hendrickx over het laatste seizoen van Penoza

Meer over