Eerste keer als panellid

Monica Geuze over opnames The Masked Singer: 'Was verschrikkelijk slecht in raden'

6 november 2023 13:05 | amusement | Door Tessa Kok

© William Rutten

Vorig seizoen stond Monica Geuze nog in een Flamingo-pak op het podium als deelneemster van The Masked Singer, maar dit keer neemt ze plaats in het panel. Ondanks haar ervaring met het programma, is het voor haar allesbehalve makkelijk om te raden wie er dit keer in de pakken zitten.

Dat vertelt ze in gesprek met RTL Nieuws.

Raden wie er in het pak zit

In het interview met RTL Nieuws zegt Geuze dat ze liever raadt wie er in het pak zit dan dat ze zelf meedoet. ''Meedoen aan The Masked Singer kan natuurlijk maar één keer, raden kan het hele seizoen lang. Ik had er ontzettend veel lol in, ook al was ik verschrikkelijk slecht in raden'', laat ze erover uit. Ze vertelt dat ze had verwacht dat het voor haar misschien wat makkelijker zou zijn, omdat ze zelf in zo'n pak heeft gezeten. ''Dat ik snap hoe de hints werken en wat jonge namen ken. Maar het hielp niets'' aldus Geuze.

Avond vol entertainment

De realityster en presentatrice zegt dat de opnames niet als werk voelden. ''Het leek eerder op een avondje uit. Je gaat zitten en krijgt de ene na de andere fantastische act te zien. Leuke nummers, choreografieën en personages: het is gewoon een avond vol entertainment."

Monica vertelt in het interview met RTL Nieuws dat ze onder de indruk is van de kandidaten van dit jaar. ''Alle deelnemers hebben het fantastisch gedaan, zeker als je bedenkt hoe bizar warm en claustrofobisch het is in zo’n pak. Dat heb ik iedereen gezegd, want ik weet hoe zwaar het is om daarin te moeten dansen en zingen. En hoe ontmoedigend het is om na een week repeteren en choreografieën leren te horen: 'Nou, die flamingo is geen danseres.'"

Het vijfde seizoen van The Masked Singer gaat aankomende vrijdag van start. Je ziet het programma vanaf vrijdag iedere week om 20.00 uur op RTL 4. Lees hier wat je allemaal van deze reeks kunt verwachten.

Meer over