Muppets maken comeback op Amerikaanse televisie

11 mei 2015 10:16 | amusement | Door Televizier

Na twee succesvolle speelfilms zijn de Muppets weer helemaal hot. Reden genoeg voor de Amerikaanse zender ABC om de vilten jeugdhelden terug op de buis te brengen.

De nieuwe tv-serie, met de weinig originele werktitel "The Muppets", laat voor het eerst de privélevens van Kermit, Fozzy en de anderen zien. 

Muppets mockumentary

Volgens ABC gaat de show een "mockumentary" worden. De Muppets worden tijdens hun dagelijkse beslommerigen gevolgd door een cameraploeg die alles genadeloos in beeld brengt. Deze unieke stijl leidde eerder tot het succes van comedy's als The Office, Modern Family en Parks & Recreation. De uiterst positief ontvangen proefaflevering werd geschreven door Bill Prady, een van de bedenkers van The Big Bang Theory en Bob Kushell, wiens laatste wapenfeit de omstreden Charlie Sheen comedy Anger Management was.

Dat uitgerekend ABC interesse heeft in de Muppets is niet echt toeval. Zowel de zender als de poppen zijn eigendom van Disney. Overigens is het niet de eerste keer dat tv-makers flirten met de Muppets. In 2012 had de BBC ook grootse plannen.

Meer over