Musical Awards Gala terug bij Avrotros

10 september 2014 09:52 | amusement | Door Televizier

Het Musical Awards Gala is na drie jaar afwezigheid weer terug op de buis. De Avrotros zendt het glamour-event uit op woensdag 7 januari 2015.

Tijdens de 14e editie van het Musical Awards Gala worden de meest prestigieuze prijzen voor Nederlands grootste musicalsterren en de beste producties uitgereikt. Frits Sissing praat de liveshow aan elkaar. 

Frits Sissing

Frits Sissing, oud-presentator van Avro Musical Sing-A-Long, vindt het heerlijk dat hij het Musical Awards Gala presenteert. “Ik ben er bijzonder trots op dat het Musical Awards Gala terugkeert bij Avrotros, waar het wat mij betreft thuis hoort. Musical is in Nederland uitgegroeid tot een volwassen vakgebied waar jaarlijks miljoenen mensen van genieten”, vertelt de presentator. “De Musical Awards zijn een waardering en erkenning voor alle musicalartiesten. Met deze show gaan we een bijzondere televisieavond tegemoet.”

Musical Awards

Ook Patricia Kok, van Stichting Musical Awards, is opgelucht dat het Musical Awards Gala na drie jaar afwezigheid weer op de buis verschijnt. “Vanuit Stichting Musical Awards zijn wij ontzettend blij dat het gala weer op de televisie te zien is. De hernieuwde samenwerking met Avrotros voelt voor ons als een vertrouwd warm bad. De uitzending op NPO 1 maakt de Musical Awards toegankelijk voor een groot publiek en daar zijn wij bijzonder trots op." 

Vakjury

De voorzitter van de vakjury is niemand minder dan Cornald Maas. Zijn mede-juryjeden zijn Caroline Frerichs, Erik Jonk, Peter Noten, Hilde Scholten, Gijs Staverman en Henriëtte Tol.

Bestuur

Het bestuur van de Musical Awards bestaat uit voorzitter Hans van Veggel, Frank Klijberg, Gerda Kroeze-Knol, Peter Prein, Hilde Scholten, Eric van Tijn, Ton Fiere, Ruud de Graaf en Albert Verlinde. 

Avrotros

De Musical Awards werden in 2000 voor het eerst in het leven geroepen door de Stichting Musical Awards. RTL 4 beschikte de eerste jaren over de uitzendrechten, waarna deze in 2005 aan de Avro werden verkocht. In 2010 keerde het Musical Awards Gala eenmalig terug bij RTL 4.

Vorig jaar kreeg het gala wel de nodige media-aandacht. RTL Boulevard zond de Musical Awards toen semi-live uit.

Meer over