Musical Awards Gala terug op tv

Tijdens het Musical Awards Gala worden woensdagavond de prijzen voor beste acteurs en musicals van 2014 uitgereikt.

Na jaren afwezigheid is het Musical Awards Gala weer op televisie. In het Beatrix Theater in Utrecht worden de beste musicals en musicalacteurs van 2014 gelauwerd. Frits Sissing presenteert de avond. ‘’Het wordt glitter, glamour en genieten. Tussen de uitreikingen zijn showblokken waarin delen uit alle musicalproducties van nu voorbijkomen.” 

Musical Awards Gala

Er zijn slechts twee nominaties voor beste musical van het jaar: Billy Elliot en Moeder, Ik Wil Bij De Revue. Terecht, vindt Sissing. „Het was bij Billy Elliot spannend of de Nederlandse versie het Britse origineel kon evenaren, maar daar zijn ze met vlag en wimpel in geslaagd. Moeder, Ik Wil Bij De Revue is vrolijk en zit goed in elkaar.” Het publiek kan tijdens de avond ook nog stemmen op de publieksprijs. 

Terecht op tv

Het gala was na een relletje een aantal jaar niet op tv. Jarenlang zond de Avro de liveshow uit, tot het in 2011 bij RTL te zien was, in een speciale editie van Life4you. De show viel tegen en kenners waren het niet eens over de manier waarop de nominaties tot stand kwamen. Een jaar lang was er geen gala, daarna werd het een avond voor een select gezelschap. Tot nu. Sissing: „Als een van de aanstichters ben ik blij dat het gala terug is. Ik vind het terecht dat deze kunstvorm op tv aandacht krijgt. Er genieten veel mensen van en musicalartiesten werken keihard. Dat wordt nu beloond.”

Vorig jaar kreeg het gala ook al wat media-aandacht. RTL Boulevard zond de Musical Awards toen semi-live uit.

Reageren