De zingende barvrouw

Mylou Frencken over Met het Mes op Tafel

5 April 2018 11:58 | amusement | Door Irma Tomas

© MAX/Hans Vink

Mylou Frencken (51) staat al bijna 21 jaar achter de bar bij Met het mes op tafel. ‘Vroeger voelde het als een dagje bij de schoonheidsspecialist.’

Je bent er vanaf het begin bij, hoe voelt dat?

“In de begintijd hoefde ik alleen maar een beetje leuk te zijn achter die bar, zingen was er nog niet bij. Ik vond het prima, mijn dochter was net een jaar oud, het was makkelijk. Ik had nooit kunnen bedenken dat het zo lang door zou gaan. Omdat de quiz zo goed wordt bekeken, lijkt iedereen mij híervan te kennen terwijl ik een hele theatercarrière heb. Dat is weleens gek. Aan de andere kant, juist door Met het mes op tafel komen mensen ook naar de zaal. Het mes snijdt aan twee kanten.”

In 2015 nam Herman van der Zandt de presentatie over van Joost Prinsen. Was dat wennen?

“Natuurlijk mis ik Joost. Maar Herman was een schot in de roos. Hij heeft een soortgelijke plagerigheid. Het is nog steeds geen lieflijk quizje, dat vind ik leuk. Het is wel een stuk drukker sinds Herman presenteert. Omdat hij van het ene naar het andere programma vliegt, moeten de opnames veel sneller. Vroeger voelde als een dagje bij de schoonheidsspecialist, even weg van mijn drukke leven. Dat is nu echt niet meer zo.”

Ben je een goede barvrouw geworden?

“Welnee, ik ben zo vaak uitgelachen om mijn tapkunsten. We hebben een slechte bierpomp, maar ook al werkte dat ding wel goed, ik ben niet geboren voor de horeca. Het zingen houdt het voor mij spannend. Dat is moeilijker dan je denkt. Als je een heel nummer de tijd hebt, kom je lekker op stoom. Hier moet het meteen goed in twee regels, dat lukt vaak, maar niet altijd. ‘Zó! We wisten niet dat je echt kon zingen’, hoor ik soms in het theater.”

Met het mes op tafel, maandag - NPO 2 • 19.50 uur

Meer over