Na Bizarre Eters nu ook Bizarre Slapers

4 februari 2016 15:29 | amusement | Door Televizier

© Nick van Ormondt

RTL 5 is er zo te zien op uit om iedereen in Nederland te genezen van gekke gewoonten. Dennis Weening maakte al mensen met raar eetgedrag beter en doet nu hetzelfde met moeilijke slapers. 

Lijden aan narcolepsie, waardoor je op willekeurige momenten en meerdere keren per dag plotseling in slaap valt? Slaapwandelen waardoor je in levensgevaarlijke situaties terecht komt? Elke nacht dromen dat je stikt en midden in de nacht het hele huis bij elkaar gillen? Dat zijn een paar van de slaapstoornissen waar Dennis Weening zich instort in zijn nieuwe programma Bizarre Slapers. 

Neuroloog en psycholoog

In sommige gevallen blijft Dennis zelfs overnachten bij een van de 12 kandidaten zodat hij aan den lijve ondervindt hoe erg het met ze is gesteld. Dennis lost de problemen niet alleen op, hij krijgt hulp van Neuroloog Dr. Hans Hamburger en psycholoog Merijn van de Laar. Hun doel is de kandidaten eindelijk weer eens lekker te laten slapen. 

??Horrordromen

Een van de deelnemers van Bizarre Slapers is Eliana (32), die horrordromen heeft die ze tot in detail kan omschrijven. Ook werd ze een keer wakker in haar inloopkast waar bleek dat ze de was had opgevouwen en haar sierraden gesorteerd. Op zich zeer praktisch, maar Eliana had zich de schoonmaakbeurt liever herrinnerd. 

Spinnen

Tweeling Chantal en Lizette (28) hebben nachtelijke hallucinaties. Ze zien insecten en dieren die er niet zijn en vangen spinnen met hun dekbed. En het kan nog erger: Sean (25) stikt in zijn slaap, wordt wakker, hapt dan naar adem en denkt dat hij dood gaat en Robin (25) slaapwandelt elke nacht, soms zo extreem dat hij al drie keer van zijn balkon is gesprongen en zijn lakens en kleren kapot scheurt.

Bizarre Slapers, dinsdag 15 maart, 20.30 uur RTL 5

Meer over