Na Mindf*ck nu ook mentalistenstrijd Mindmasters op komst

Door het succes van Mindf*ck zijn magieprogramma's weer hip. Er komt nu ook een grote studioshow waarin illustionisten tegen elkaar strijden: Mindmasters.

Sinds Victor Mids met Mindf*ck magie weer hip maakte op de Nederlandse televisie, schieten de illusionisten-tv-programma's als paddenstoelen uit de grond. Elke zender komt met zijn eigen 'mentalist': FOX heeft Jan Reinder (ook al viel die aardig door de mand), RTL 5 heeft de Vlaamse Nicholas Arnst en SBS 6 vanaf volgende week Steve Carlin. Producent Stepping Stone speelt op deze populariteit in met het nieuwe format Mindmasters.

Mindmasters

Stepping Stone werkt namelijk aan een grote studioshow rond mentalisten, meldt De Telegraaf. In Mindmasters strijden twee Engelse magiërs tegen elkaar, die elk acht talenten onder hun hoede nemen. De talenten worden intensief begeleid en doen uiteindelijk mee aan een afvalrace om 'de beste mentalist' van Nederland te worden.

RTL 4 of SBS 6

Zowel RTL 4 als SBS 6 heeft interesse in het format, zegt Jasper van der Schalie van Stepping Stone in De Telegraaf. "En op de tv-beurs in Cannes hebben ook België, Engeland en Duitsland belangstelling getoond." SBS 6 zond al eerder een groot mentalistenprogramma uit: De Nieuwe Uri Geller. Die show telde tussen 2008 en 2010 drie seizoenen. In het tweede seizoen werd Victor Mids zesde.

BN'ers

De jury van Mindmasters zal bestaan uit bekende Nederlanders en die mogen ook meedoen aan de acts. Dat doet ons natuurlijk denken aan Patty Brard en de legendarische komkommer-scène in De Nieuwe Uri Geller. Patty was doodsbang dat mentalist Hayashi haar zou raken met zijn vlijmscherpe messen.

Lees ook:
Mindf*ck krijgt een tweede seizoen. 

Bekijk hieronder de komkommer-act uit De Nieuwe Uri Geller met Patty Brard:

Reageren