Nagenieten met Grammy Awards bij BNN

15 februari 2017 16:32 | amusement | Door Televizier

© Screenshot YouTube

De belangrijkste muziekavond van het jaar is weer voorbij, maar zaterdag 18 februari kun je bij BNN nagenieten van de Grammy Awards.

De bekende awardshow vond dit jaar plaats op 12 februari in het Staples Centre in Los Angeles. James Corden, die met zijn Carpool Karaoke-auto het podium betrad, presenteerde de show. Adele en Beyoncé zorgden voor hoogtepunten tijdens de Awards. Zij traden beiden op en vooral Adele viel in de prijzen. De Britse zangeres brak zelfs haar Grammy in tweeën en gaf een stukje aan Beyoncé.

 

Ode

Zangeres Adele opende de show met haar wereldplaat ‘Hello’. Ook bracht zij een ode aan de in 2016 overleden George Michael. Dit liep niet geheel vlekkeloos, tijdens het lied stopte ze met zingen, verontschuldigde zich en begon toen opnieuw. George was niet de enige die een ode ontving. Bruno Mars eerde, de ook in 2016 overleden, zanger Prince met het lied ‘Let’s go crazy’. 

President Agent Orange

Tijdens de show werd een duidelijk politiek statement gemaakt. Rapper Busta Rhymes droeg zijn rap op aan ‘president Agent Orange’ die volgens hem het kwaad in de wereld aanmoedigt. Wie zou dat toch zijn?  

Grammy’s

De Grammy’s zijn te vergelijken met de Oscars in de filmwereld. De belangrijkste internationale prijs uit de muziekindustrie werd dit jaar in 84 categorieën uitgereikt. Dat moet een behoorlijke zit zijn geweest.   

De Grammy Awards zijn zaterdag 18 februari om 23:00 uur te zien op NPO3

Meer over