Dit najaar al reclames en duurder abonnement bij delen account Netflix

11 mei 2022 13:48 | amusement | Door Irma Tomas

Netflix zet vaart achter de maatregelen om meer abonnees te vergaren. Al deze herfst gaat het meer geld kosten wanneer je je abonnement deelt met mensen buiten je eigen huishouden. 

In dezelfde periode introduceert Netflix een goedkoper abonnement met reclames. De streamingdienst verwacht de komende tijd een flink verlies aan abonnees en probeert het verlies hiermee te beperken. Ongeveer 1 op de 3 mensen deelt hun streamingabonnement buiten het eigen huishouden. 

Hoeveel geld?

Netflix heeft het nieuws trouwens niet zelf gemeld, de informatie komt van twee anonieme werknemers die naar de New York Times stapten met een interne brief van het hoofdkantoor. Een lekgevalletje dus. Hoeveel extra Netflix gaat rekenen voor het delen van een abonnement is nog niet bekend, maar bij een proef in Zuid-Amerika ging het om ongeveer 2 euro per maand. 

Met reclame

Hoeveel het goedkopere abonnement met reclame gaat kosten, is ook nog niet bekend. Maar als Netflix daar al dit jaar mee aan de slag gaat, zal het niet lang meer duren voordat er een officiële verklaring komt.  

Meer over