Vanavond op tv

Nance heeft spijt van Drunk History

27 mei 2019 13:41 | amusement | Door Irma Tomas

© Comedy Central
Waarom je als BN'er dronken op televisie zou willen, is een een raadsel, toch lieten vele BN'ers zich al vollopen voor het Comedy Central-programma. Nance vond dat achteraf gezien toch niet zo'n goed idee.

„Ik weet ook niet hoe ik het recht moet kletsen. Ik had het gewoon niet moeten doen, punt”, zo zegt de presentatrice tegen Chris Helt in zijn Nu.nl autotalkshow.

Een wijntje

Eerder liet ze weten de kritiek op het programma, waarin BN'ers dronken een verhaal uit de Nederlandse geschiedenis oppepelen, maar stom te vinden: „Wat ik gedaan heb – en ik spreek nu echt voor mezelf – is een wijntje gedronken. Dat doe ik ook wel eens op een feestje. Niets meer, niets minder.”

Misschien toch twee

Maar nu is Nance niet meer zo zeker van dat aantal. „Ik denk dat het er twee zijn, maar ik moet zeggen: ik heb zelf ook even van de week teruggekeken – althans, niet mijn eigen versie maar een andere – en toen zag ik die teller lopen bij hoeveel glazen wodka erin gingen. Toen dacht ik: o jé, wat gebeurt er straks met mij?.” De presentatrice vermoedt nu dat ze toch behoorlijk beschonken was ten tijde van de opnames.

Tijdens eerdere afleveringen van Drunk history was inderdaad te zien dat de alcohol met longdrinkglazen tegelijk bij de BN'ers naar binnen ging.

Kenau

Nance vertelt vanavond het verhaal van Kenau (gespeeld door Martine Sandifort), die bekend is geworden door de mythe over haar verzet bij de verdediging van Haarlem tijdens de Tachtigjarige Oorlog. Jay Jay Boske wordt vanavond ook dronken.

Drunk history, 21.30 uur Comedy Central

Meer over