Met Ellen Hoog

Naomi van As over 24 Uur Mandekking

Voormalig tophockeyers Naomi van As en Ellen Hoog zijn hartsvriendinnen. In hun nieuwe programma nemen ze bekende Nederlandse mannen 24 uur lang mee op pad. Dat levert verrassende inzichten op, vertelt Naomi van As.

Wat hebben jullie voor de mannen in petto?
“We ontvoeren onze gast uit zijn vertrouwde omgeving en gaan allerlei leuke dingen met hem doen. Sporten is sowieso onderdeel van het programma. Ondertussen kijken we of het beeld dat we van hem hadden, klopt. André Hazes is onze eerste gast en bij hem zijn we zeker een paar keer verrast. We hebben erg gelachen, maar ook serieuze gesprekken gevoerd. Over zijn familie bijvoorbeeld, daar was hij heel open en eerlijk over. Die variatie maakt het leuk.”

Gerard Joling doet ook mee. Gaan jullie met hem ook sporten?
“Ja, daar gaan we een hele triatlon mee doen!” (lacht)

Hoe is de keuze voor de mannen bepaald?
“In overleg met de redactie. Het moest een gevarieerd lijstje worden, met sporters, acteurs, presentatoren. Wij hebben gekozen voor mannen die ons aanspreken, die we niet goed kennen en minder voor de hand liggen. Onze droomman was Michiel Huisman, maar die wilde niet. Die zit lekker in de Verenigde Staten en doet nooit mee aan dit soort programma’s. Nee, voor ons maakte hij geen uitzondering, teleurstellend. We zijn minder fan van hem geworden. Hij is van het lijstje geschrapt.”

Is het voor de mannen niet pittig om 24 uur met jullie opgescheept te zitten?
“Ja, André wist van tevoren niet goed wat hij moest verwachten. En van de andere mannen hebben we ook gehoord dat ze het spannend vinden. Zij weten natuurlijk dat wij goed op elkaar ingespeeld zijn. Of ze gek van ons worden? Ja, dat kan. André zat al op het randje, denk ik. Ze komen in elk geval niet lekker uitgerust thuis na 24 uur. Wij trouwens ook niet.”

Wat maakt jouw band met Ellen zo speciaal?
“Wij kennen elkaar zó goed, hebben dezelfde humor en vullen elkaar aan. Aan één blik hebben we genoeg. Als ik naar mijn vriendinnengroep kijk, is Ellen de enige met wie ik dit programma zou kunnen maken. Je kunt dit alleen doen als je elkaar echt heel goed kent.”

Is dit de geboorte van een nieuw televisieduo?
“Dat weet ik niet. Het zou leuk zijn. Kijk, alles wat we doen, doen we serieus en zo goed mogelijk. Net als destijds op het hockeyveld. Maar er is nog veel ruimte voor verbetering. Ons aandachtspunt is dat we te snel praten. We schakelen heel snel in ons hoofd en dan is het voor de kijker haast niet te volgen. En voor de man met wie we op stap zijn ook niet. Wat dat betreft is dit een goede leerschool voor ons.”

Ellen & Naomi: 24 uur mandekking, dinsdag - SBS 6 • 21.30 uur

Meer over:

Reageren