Interview

Nasrdin Dchar zou na Bestemming X nog meer programma's willen presenteren: 'Smaakt naar meer'

10 mei 2024 10:00 | amusement | Door Wouter Luijken

© Jasper Suyk/Tom Cornelissen/Dracorubio

Nasrdin Dchar maakt zijn presentatiedebuut in het nieuwe Bestemming X. De acteur was gelijk verkocht toen hij de Vlaamse variant van het programma zag. ‘Ik kon niet stoppen met kijken.’

Wat is ‘Bestemming X’ voor programma?

“Het is een spel waarin tien onbekende Nederlanders in een geblindeerde bus door Europa reizen. Elke aflevering moeten ze proberen te achterhalen waar ze zijn. Dat doen ze aan de hand van tips die ze kunnen verdienen met spellen. Tegelijkertijd krijgen ze te maken met misleidingen die hen, en de kijkers, op het verkeerde been kunnen zetten. Psychologie speelt een belangrijke rol: zo lang in een geblindeerde bus zitten valt bijvoorbeeld niet mee. Erin slapen ook niet.”

Wat is jouw rol?

“Ik heb als presentator contact met de kijkers en met de kandidaten. Vanuit de eindbestemming leid ik ze door de spellen heen. Ik ben ook wel een beetje hun gids, al ben ik zelf ergens anders. Elke aflevering valt er iemand af, daar ben ik ook mee bezig.”

Hoe was het om te presenteren?

“Tof, ook vanwege de vorm van het programma. Het was dan wel geen acteren, ik moest wel een beetje mysterieus zijn. Dat vond ik een interessante rol. Het presenteren smaakt wel naar meer.”

Waarom wilde je dit doen?

“Vorig jaar kreeg ik vanuit RTL de vraag of ik de Vlaamse Bestemming X wilde kijken. Toen was ik al verrast, al is de presentatie daar ook in handen van een acteur, Kevin Janssens. Ik heb altijd wel de ambitie gehad om te presenteren, maar ik ben wel terughoudend. Als ik het doe, moet het iets zijn dat bij me past en waar ik achter sta. Ik ben het programma samen met mijn vrouw gaan kijken en ik kon er niet mee stoppen, ik vond het waanzinnig. Daarna ben ik meteen het gesprek aangegaan.”

Je doet veel: acteren, presenteren, regisseren, schrijven. Waar ligt je hart?

“Acteren, daar is het allemaal mee begonnen. Dat is mijn basis en dat is wat ik altijd wil blijven doen. Ik heb inmiddels aan veel dingen mogen proeven en dat smaakt wel naar meer. Zo ben ik met regisseren meteen in het diepe gesprongen. Dan denk ik: dat heb ik toch maar weer even gedaan. Dat gevoel heb ik nu ook met Bestemming X.”

Wat voor programma zou je nog willen maken?

“Ik hou van mensen en ben altijd bezig met wat er in de samenleving speelt. Een programma dat impact heeft, dat zou ik tof vinden. Misschien ook weer iets met jongeren. The Life Trail, wat te zien was op Videoland, was fantastisch om te maken. Jongeren zijn voor mij altijd een belangrijke doelgroep geweest.”

Bestemming X is vanaf vrijdag 10 mei 2024 wekelijks om 20:00 uur te zien op RTL4.

Meer over