Natasja Froger maakt programma over adopties

Natasja Froger gaat het nieuwe RTL-programma Met Open Armen maken. Hierin worden stellen gevolgd die een adoptiekind toegewezen hebben gekregen.

"Wij willen laten zien tegen welke zaken je aanloopt tijdens zo’n procedure, want daar weten veel mensen nog steeds weinig van. En de ouders krijgen zo een document van een mooi verhaal dat ze later aan hun kinderen kunnen laten zien", vertelt Natasja over Met Open Armen aan De Telegraaf.

Adopteren uit Kenia

Zo blijkt dat een adoptieprocedure in Kenia veel tijd in beslag neemt: “Er worden kinderen geadopteerd uit Kenia, China, Taiwan, Nicaragua, de Verenigde Staten en Zuid-Afrika, om maar enkele landen te noemen. En overal gelden andere regels.

Voor een adoptie uit Kenia moet je bijvoorbeeld zes tot negen maanden in dat land wonen om een band op te bouwen met het kind, in andere landen hoeft dat niet", legt de presentatrice uit.

Natasja is toeschouwer

Wel benadrukt Natasja Froger dat het niet de bedoeling is dat zij het proces gaat versnellen of anderszins beïnvloedt. "Ik ben alleen toeschouwer. We zijn erbij als ze horen dat het echt doorgaat en daarna gaan we met de ouders mee naar het kind. De programmatitel, Met Open Armen, spreekt voor zich.”

Met Open Armen

Het is de bedoeling dat Met Open Armen in 2014 op de buis komt.

Reageren