Nathalie Makoma over Congolese Bruiloft Op het Platteland

1 september 2015 15:30 | amusement | Door Televizier

© Nick van Ormondt

Na Roy Donders en Andy van der Meijde lanceert RTL 5 nu een nieuwe realityster. Het is zangeres Nathalie Makoma die in Nederland op Congolese wijze gaat trouwen. Televizier.nl sprak met haar.

Nathalie Makoma werd bekend door Idols 4, toen ze ook al opviel door haar enorme haardos. Daarna deed Nathalie mee aan Sterren Springen en Jouw Vrouw, Mijn Vrouw. Haar zangcarrière kwam in Nederland nooit echt van de grond, in geboorteland Congo gaat het daar een stuk beter mee.

Trouwen

Maar nu is het tijd om te trouwen met grote liefde, tourmanager JC, die het vooral druk krijgt met het verzamelen van de uitgebreide bruidsschat. De locatie van de bruiloft Nathalie en JC is nogal bijzonder, het is de boerderij van Gerard en Annie, de ouders van haar beste vriendin Evelien. In Nathalie Makoma: Congolese Bruiloft Op het Platteland gaan we het allemaal meemaken.

Hoe kwam RTL 5 bij jou terecht?

„Ik geloof dat ze geïnspireerd zijn geraakt door Jouw Vrouw Mijn Vrouw, waar ik aan mee heb gedaan. En dan ga ik ook nog trouwen! Het wordt een traditionele Congolese bruiloft op het platteland, dus het is heel interessant en mooi om te delen met Nederland.”

Hoe ziet een traditionele Congolese bruiloft eruit?

„We bouwen Congo een beetje na op een weiland met allemaal hutjes. En JC, mijn aanstaande, krijgt een hele lange bruidsschatlijst. Daarop staan levende schapen, levende kippen, gouden sieraden, 20 kratten bier en nog meer. Die lijst is zo lang omdat ik een grote ster ben. Hij krijgt ook nog eens een boete van mijn familie omdat we al een kind hebben voordat we getrouwd zijn. Het is best moeilijk om al dat geld bij elkaar te krijgen.”

Was het jouw droom om in een Nederlands weiland te trouwen?

„Wij konden geen zaal huren en die op Afrika laten lijken, het moest iets natuurlijks zijn. Toevallig is mijn beste vriendin een boerin met een weiland dus hebben we het haar familie gevraagd of we op het weiland mochten trouwen.”

Als je zegt: 'ik ben een grote ster in Congo', hoe groot moeten we dan denken?

„Groot. Ik was er net nog omdat ik jurylid ben bij de The Voice of Congo. Ik heb er ook getourd langs grote zalen en alles was uitverkocht.”

Waarom horen we hier niets van jouw muziek?

„De muziek daar is heel anders. Afrikaanse muziek, een beetje pop-Afro. Als je alleen van klassiek of rock houdt, dan zul je nooit mijn muziek horen. Ik heb voor de serie wel een liedje geschreven, Feels like Africa.”

Hoe ben je zo bekend geworden in Congo?

„Ik was gospelzangeres in een heel beroemde band en toen we uit elkaar gingen, ben ik solo gedaan. Daarna heb ik een duet gedaan met een van de meest bekende zangers van Congo en dat heeft mijn carrière een boost gegeven. En nu ben ik dus ook jurylid.”

Wordt je realityserie ook in Congo uitgezonden?

„Ze zijn wel geïnteresseerd, dus wie weet.”

Meer over