Nederland is een nieuwe zender rijker: Spike

Spike deelt een kanaal met Nickelodeon en zendt 's avonds uit. Naar eigen zeggen: 'entertainment voor volwassenen met een randje'.

In de praktijk betekent het dat Spike vooral actieseries, reality-tv en topsport zoals MMA fighting (Mixed Martial Arts) laat zien. Spike is dus vooral op mannen gericht.

Een paar van de programma's op de zender:

• De reality show Bellator MMA (zie foto) waarin 's werelds beste vechters het tegen elkaar opnemen in de ring. Met op 20 november het gevecht met Nederlander Melvin Manhoef.

• Catch a Contractor, waarin presentator Adam Corolla en zijn team op zoek gaan naar gerechtigheid voor families die gedupeerd zijn door louche aannemers.

• Lip Sync Battle. Daarin playbacken celebrities een nummer naar eigen keuze en battelen ze voor de hoogst haalbare eer.

MTV en Comedy Central

Spike is een nieuwe zender van Viacom, het moederbedrijf achter zenders als MTV, Comedy Central en Nickelodeon. Nederland is het derde land waar Spike te zien is, de VS en Groot-Brittannië gingen ons al voor. Begin 2016 krijgt Spike een On Demand Video Platform om programma's terug te kijken.

De zender zit bij de meeste huishoudens in het basispakket en is dagelijks te zien van 21.00 uur tot en met 2.30 uur op kanaal 16 bij Ziggo en kanaal 13 bij KPN.Reageren