Uniek

Nederlandse dramaserie Máxima verbreekt streamingrecords

22 april 2024 13:36 | amusement | Door Tessa Kok

© Jasper Suyk
De Videoland Original dramaserie Máxima is pas sinds afgelopen zaterdag op de streamingdienst te zien, maar heeft nu al diverse streamingsrecords verbroken. Nog nooit heeft de release van een eerste seizoen van een Nederlandse dramaserie op de dag van release zoveel streams weten te verzamelen als Máxima.

Veel streams en abonnees

Dankzij de verbroken streamingrecords beleeft de serie de meest succesvolle start van een nieuwe Videoland Original dramaserie ooit. Máxima breekt niet alleen records wat betreft streamstarts, maar scoort ook hoog bij het aantrekken van nieuwe abonnees. De high-end dramaserie heeft op de eerste dag meer nieuwe abonnees aangetrokken dan enige andere Nederlandse dramaserie in de afgelopen vijf jaar.

De Videoland Original Máxima vertelt het levensverhaal van koningin Máxima tot aan de verloving met Willem-Alexander. De hoofdrollen van de dramaserie worden vertolkt door Delfina Chaves (Máxima) en Martijn Lakemeier (Willem-Alexander).  

“Na de prachtige première in Koninklijk Theater Tuschinski en de mooie recensies voor de eerste twee afleveringen is het geweldig om te zien dat het Nederlandse publiek de Videoland Original 'Máxima' heeft omarmd'', aldus RTL-Directeur Content Peter van der Vorst.

Reacties van kijkers

Dat er veel belangstelling was voor de release van de dramaserie Máxima, blijkt wel uit het grote aantal streams dat is behaald. Tot nu toe zijn de kijkers van de dramaserie vooral positief over de eerste twee afleveringen die al te zien zijn op Videoland.

Iedere zaterdag verschijnt er een nieuwe aflevering op de streamingdienst. Ondanks dat het eerste seizoen pas net is begonnen, is er al een tweede seizoen aangekondigd.

Meer over