Muzikaal talent

Nederlandse inzending van het Eurovisie Songfestival is bekend: S10

7 december 2021 16:23 | amusement | Door Judith Regeling

© Thijs Jansen
De afgelopen weken gonsden het al flink van de geruchten, maar de kogel is nu echt door de kerk: S10 gaat Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2022! Dit maakte AVROTROS zojuist bekend.

"Met trots presenteren we onze artiest voor het Eurovisie Songfestival 2022: S10", zo schrijft de zender op Instagram. 

Stien den Hollander

De zangeres en rapster Stien den Hollander, beter bekend als S10, is er zelf mee in de wolken. "Ik ontplof bijna van geluk bij het idee dat ik dit jaar mee mag doen aan het Eurovisie Songfestival", zo valt te lezen in het bericht. "Muziek is alles voor mij. Ik hoop dan ook dat ik met mijn muziek iets kan betekenen in de levens van anderen, juist omdat het mij zoveel doet."

Nederlandstalig liedje

De selectiecommissie heeft - net als bij Duncan Laurence en Jeangu Macrooy - gelet op het liedje. "S10's song getuigt van lef en authenticiteit. Waar we normaal, naast natuurlijk de naam van de artiest, niets delen in dit stadium over de inzending, durf ik dat dit keer wel te doen", licht Eric van Stade, algemeen directeur van AVROTROS namens de selectiecommissie, alvast een tipje van de sluier. 

"S10 blijft namelijk trouw aan zichzelf en aan haar eigen stijl. Dit betekent dat we na elf jaar Engelstalige inzendingen te hebben geselecteerd, nu een Nederlands lied naar het Eurovisie Songfestival sturen." 

Meer over