Nederlandse versie van Geubels en de Idioten

5 april 2016 09:54 | amusement | Door Televizier

AVROTROS gaat een Nederlandse versie van het Vlaamse programma Geubels en de Idioten maken. Bij ons zal RUben van der Meer de hoofdrol hebben. 

In Geubels en de Idioten laat comedian Philippe Geubels twee collega's gevaarlijke stunts uitvoeren die hij zelf niet durft te doen. In het programma vraag Philippe zich zaken af als: Heft pijn angst op? Kan je een blinde leren autorijden? Overdrijven mensen die zeggen dat waterboarden niet plezant is?. Omdat hij zelf nogal bang is, laat hij twee collega's de kastanjes uit het vuur halen. Geubels en de Idioten is in België een groot succes. 

Ruben van der Meer

Vandaar dat AVRTOTROS een Nederlandse variant met Ruben van der Meer wel ziet zitten. In de Telegraaf vertelt producent Vincent ter Voert over onze versie: „Van der Meer is zelf al alle mogelijke uitdagingen aangegaan. Hij is in brand gestoken, van gebouwen afgevallen en heeft op een struisvogel proberen te rijden. Hij is blij dat hij nu anderen zo gek krijgt om deze capriolen uit te halen.”

Vogelspin

Ter Voert doet meteen wat suggesties voor mogelijke stunts: „Kun je een grote angst overwinnen door je bloot te stellen aan een nog grotere angst? Durf je wel van een hijskraan af te springen als iemand dreigt je een vogelspin in de nek te zetten? Maar ook: hoe is het om wakker te worden in een brandend huis of durf je met een blinde chauffeur over een circuit te racen?” Wie de 'idioten' worden is nog niet bekend.

Meer over