Time is ticking

Nek-aan-nekrace aan de ronde tafel: wordt er nu eindelijk een verrader verbannen?

31 maart 2023 20:52 | amusement | Door Marjolein Vos

© NLZiet
Na een hoop vuurwerk vorige week zaten de kijkers van De Verraders er weer klaar voor. Een blessure voor Jan Slagter en psychologische nazorg was nodig voor Noël van Kleef na het bloedbad van vorige week. En deze week…

Let op: spoilers!

Dramatisch

De aflevering is nog maar net begonnen en Maria Fiselier (verrader) is op de radar van Selma Omari en Noor Omrani. Overdreven acterend zit Maria te vertellen hoe erg ze het zou vinden als Thomas Cammaert vermoord is. Ook de kijkers zien dat het wel eens verkeerd zou kunnen aflopen voor verrader Maria.

Moord

Uiteindelijk is het inderdaad Thomas die in de nacht voor de bijl is gegaan. En daarmee heeft Maria haar eigen bondje verder laten afbrokkelen.

Fan van Sander

Op Twitter is er veel steun voor verrader Sander Huisman. In een van de eerste afleveringen leek hij al onder de bus gegooid te worden door Maria en Katinka Simonse. Maar nu Maria ineens in het vizier is van de getrouwe vindt hij het heerlijk om even mee te praten over de acteerskills van Maria.

Twijfels

Wanneer Maria in de wapenkamer zowel de dolk als het schild pakt uit twijfelen kijkers wel een beetje aan de betrouwbaarheid van het spel. Sander pakte al twee keer eerder het schild en nu zaten de dolk en het schild achter hetzelfde deurtje en is het weer een verrader die ermee aan de haal gaat. 

Ronde tafel

En dan is de vraag, wie gaat er nu verbannen worden? Een aantal deelnemers zitten vol op Selma en een ander deel op Maria. Wie o wie? Het vuur wordt meteen geopend op Selma door Maria en Jessie Maya vult haar aan. En Selma breekt. Er wordt een hoop gekibbeld en ineens probeert Maria om Sander nog voor de bus te gooien. 

Stemmen

Tijd om te stemmen. Het doek valt voor: Maria. Een verrader valt af en de blijheid gonst door de zaal. En wie de nacht zal overleven, is nu de vraag. Katinka en Sander kibbelen er flink op los in het torentje en besluiten iemand te verleiden om ook verrader te worden. Maar of deze persoon dat ook wil...

Meer over