Nelleke van der Krogt begint aan laatste seizoen Tussen Kunst En Kitsch

25 maart 2015 14:54 | amusement | Door Televizier

© Nico Kroon - AVRO

Nelleke van der Krogts laatste seizoen bij Tussen Kunst En Kitsch is aangebroken. "Ik moet niet blijven tot mensen moe van me worden."

Wie aan Tussen Kunst En Kitsch denkt, denkt nu aan Nelleke van der Krogt. Sinds 2002 presenteert ze het programma waarin experts allerhande kunstvoorwerpen taxeren. Op haar eigen, nieuwsgierige wijze stelt ze vragen aan zowel de eigenaren als de experts. Meestal is ze minstens zo benieuwd naar de waarde van een object als de eigenaar zelf.

Nelleke van der Krogt

Na veel speculaties over haar mogelijke pensioendatum kondigde Nelleke afgelopen november aan dat het genoeg was. Tegen NU.nl zei ze: "Het is goed dat de kijker binnenkort iemand anders daar ziet zitten. Ik moet niet blijven tot de mensen moe van me zijn." Na dertien jaar is haar laatste reeks aangebroken.

Chiparus

In deze eerste aflevering ziet Nelleke onder meer een beeld van Demêtre Chiparus. Deze ­Roemeense beeldhouwer leefde in de jaren 20 van de vorige eeuw in Parijs, waar hij voor­namelijk sierlijke beelden van danseressen maakte. Dit beeld is echter wat grover.

Frits Sissing

Nelleke werkte vóór Tussen Kunst En Kitsch onder meer bij de programma’s Zo Vader Zo Zoon en Opsporing Verzocht. Toen ze bij dit laatste programma in 2001 stopte, nam Frits Sissing haar plaats in. Dat zal hij nu ook doen bij Tussen Kunst En Kitsch.

Wennen

"Ik ben niet van plan haar na te doen," vertelde Frits aan NU.nl. "Kijkers zullen misschien even moeten wennen, maar dat heb ik eerder meegemaakt bij Opsporing Verzocht."

Tussen Kunst En Kitsch is woensdagavond om 20.30 uur te zien op NPO 1.

Lees ook:
Frits Sissing presenteerde in januari het Musical Awards Gala. 

Meer over