Nelleke van der Krogt neemt afscheid van Tussen Kunst En Kitsch

20 mei 2015 10:36 | amusement | Door Televizier

© Nico Kroon - AVRO

Na dertien jaar vol taxaties neemt Nelleke van der Krogt afscheid van Tussen Kunst En Kitsch en de kijkers. Dat doet ze met een persoonlijke boodschap.

Na dertien jaar neemt Nelleke van der Krogt afscheid als presentatrice van Tussen Kunst En Kitsch; ze gaat met pensioen. In deze laatste aflevering richt ze zich direct tot de kijkers thuis om kort vaarwel te zeggen.

Mooi geweest

Aan NU.nl vertelde Nelleke eerder: "Het is goed dat de kijker binnenkort iemand anders ziet. Ik moet niet blijven zitten tot de mensen moe van me zijn." Ze wilde twee jaar geleden al stoppen, maar Avrotros vroeg haar nog even te blijven. "Nu is het mooi geweest."

Laatste taxaties

Nelleke maakt op de valreep nog een paar interessante taxaties mee. Expert Jaap Polak buigt zich over een Indiaas huisaltaar uit de elfde eeuw en er komt een bijzonder marmeren beeld aan bod, dat bij iemand thuis tussen de plantjes stond.

Een opvolger is al gevonden: Frits Sissing is de nieuwe Nelleke. Toen dat bekend werd, liet hij weten: "Ik vind het een grote eer dat ik wederom een succesvolle klassieker van AvroTros van Nelleke mag overnemen." Jaren geleden nam Frits ook al de presentatie van Opsporing Verzocht over van Nelleke.

De laatste Tussen Kunst En Kitsch met Nelleke is woensdagavond om 20.30 uur te zien op NPO 1.

Lees ook:
Nelleke van der Krogt denkt dat de kijkers haar zo vergeten zijn.

Meer over