70.000 euro was te weinig

Net 5 datingshow Fajah Lourens van de baan na salarisconflict

19 juli 2019 14:51 | amusement | Door Jef Willemsen

© ANP
Net 5 had plannen Fajah Lourens (38) met een eigen datingshow helpen in haar zoektocht naar de ware. Het programma werd echter geschrapt toen de zender weigerde Fajahs beoogde gage te betalen.

In een interview met Privé doet Fajah een (bank)boekje open over haar stukgelopen tv-plannen. 

70.000 euro

De opnames van Fajahs naamloze datingshow zouden twee weken in beslag nemen en Net 5 was bereid 70.000 euro te betalen voor haar tijd en inzet. Te weinig, zo laat Lourens in een reactie weten: "Ik weet dat zo’n show voor ophef, sensatie en voorpaginanieuws gaat zorgen. Dan moet je niet voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten." En, laten we niet vergeten dat het om brutobedragen gaat: "Daar gaat ook nog belasting vanaf, dus wat houd je over aan het einde van de streep?"

Influencer

Fajah had daarom ingezet op 150.000 euro, pas dan zou het voor haar interessant worden twee weken haar job als online influencer op een laag pitje te zetten. Volgens Lourens is dat werk een stuk lucratiever: "Nederlandse televisiemakers hebben geen idee wat wij influencers verdienen met Instagram. Ik verdien meer met een paar Instagram-posts dan met zo’n programma. Ik heb campagnes lopen van 50.000 euro. Dat gaat dan bijvoorbeeld over een samenwerking van drie maandenWaarom zou ik mezelf blootgeven op tv als ik net zo veel kan verdienen met tien posts op social media?"

Voor de gek

Net 5 heeft Fajah wat haar betreft voor de gek gehouden. Vooraf zouden al principe afspraken gemaakt zijn over de vergoeding waar de zender later op terugkwam met het tegenbod van 70.000 euro: "Ik snap dat je het budget niet hebt, maar zeg dan van tevoren."

Meer over