High Tea Challenge

Net5 komt ook met smakelijke thuisbakcompetitie

25 januari 2022 15:33 | amusement | Door Judith Regeling

© Net5
Bakkers klaar? Bakken maar! In navolging van Heel Holland Bakt komt Net5 binnenkort ook met een eigen thuisbakcompetitie getiteld High Tea Challenge. Hierin strijden wekelijks vier kandidaten tegen elkaar om te bepalen wie de lekkerste high tea kan maken.

Het concept van High Tea Challenge is simpel. Van maandag tot en met donderdag nodigt steeds één thuisbakker de andere kandidaten bij hem of haar thuis uit voor een complete high tea, in een thema naar keuze. Dit kan variëren van Suriname, Glitter & Glamour tot de onderwaterwereld.

High Tea Challenge

Maar alleen bij het kiezen van het thema zijn ze er nog niet. De kandidaten krijgen ieder vier uur lang de tijd om hun high tea voor te bereiden. Die bestaat sowieso uit drie gangen: een hartig gerecht, een zoethartige hapje en een zoete afsluiter. Ook de tafelaankleding, inclusief de etagére, moet in de puntjes geregeld zijn. 

Bakwedstrijd

De andere gasten beoordelen namelijk de high tea op verschillende punten, zowel voor de drie gangen op zich als de algemene ervaring. Wie scoort het best en wie gaat ten onder? Aan het einde van de week moet blijken welke gastheer of -vrouw de meeste punten heeft gekregen. Hij of zij mag zichzelf dan uitroepen tot weekwinnaar. 

High Tea Challenge is vanaf 28 februari om 20.00 uur van maandag t/m donderdag te zien op NET5 en Kijk.nl

Meer over