Vanaf 12 mei

Net5 zendt Canadese serie Nurses uit

Het verplegend personeel is nogal in het nieuws dezer dagen. In de Canadese serie Nurses volgen we vijf beginnende verplegers op de Eerste Hulp in een ziekenhuis in Toronto, maar dan voor corona.

Grace, Ashley, Keon, Nazneen en Wolf starten hun eerste dag in het St. Mary's ziekenhuis. Het is meteen aanpoten wanneer het ziekenhuis wordt overspoeld met slachtoffers van een aanslag met een bus. Grace Knight (gespeeld door Tiera Skovbye uit Riverdale) krijgt te maken met een patiënt in kritieke toestand die niet blijkt te zijn waar ze hem voor aanzag. Hij is namelijk de aanslagpleger.

Aanslagpleger

Keon Colby was op de universiteit de ster van het voetbalteam en wil hier ook laten zien dat hij meer kan dan alleen goed voetballen, alleen dat lukt nog niet zo goed. Ook Naznee Kahn, dochter van een rijke Indiase familie met ADHD, heeft zo haar eigen drijfveren en staat meteen voor een emotioneel dilemma wanneer.

Succes

In Canada was Nurses meteen een succes, de serie kreeg zelfs al een tweede seizoen voordat de eerste aflevering was uitgezonden. Toch waren er ook veel kijkers niet zo goed te spreken over Nurses. De serie zou wat saai en weinig realistisch zijn. 

Nurses, vanaf dinsdag 12 mei, wekelijks, om 21.30 uur bij Net5

Meer over:

Reageren