Is de Netflix-serie Maid echt gebeurd?

13 oktober 2021 11:54 | amusement | Door Irma Tomas

© Netflix
De serie Maid is een grote hit op Netflix. Het verhaal is over de straatarme moeder Alex spreekt zeer tot de verbeelding. Zeker als je weet dat Maid is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.  

In de mooie serie Maid ontsnapt Alex (Margaret Qualley) uit een gewelddadige relatie. Ze komt met haar jonge dochter terecht in een opvanghuis en gaat schoonmaken bij rijke mensen om wat geld te verdienen. Ondanks dat ze er alles aan doet om uit haar ellendige situatie te komen, ontdekt Alex dat dat bijna onmogelijk is. 

PTSS

De echt maid uit de serie is Stephanie Land op wiens boek Maid: Hard Work, Low Pay and a Mother’s Will to Survive de serie is gebaseerd. Stephanie groeide op in een middenklasse gezin maar nadat ze een alleenstaande moeder werd en een post traumatische stress stoornis ontwikkelde, belandde ze onder de armoedegrens. 

Voedselbonnen

Stephanie kreeg te maken met een slechte relatie, kwam terecht in een opvanghuis, was afhankelijk van voedselbonnen en maakte wc's schoon voor 9 dollar per uur. Net als Alex in de serie dus. Maar gelukkig vocht Stephanie zich uit de ellende. Ze maakte zes jaar schoon voordat ze een plek kreeg op een universiteit. Maar ook daar bleef ze afhankelijk van allerlei hulpprogramma's. 

Bestseller

Na de universiteit kreeg de Amerikaanse werk als freelance schrijfster en in 2019 werd haar boek een bestseller. En dus ziet de wereld er nu een stuk zonniger uit. In de liefde is Stephanie inmiddels ook gelukkig. Na weer een gewelddadige relatie is ze nu getrouwd met een man die hopelijk wel leuk is. Stephanie heeft drie kinderen. 

Meer over