Nick Schilder noemt Next Boy/Girl Band geen flop

The next boy/girl band scoort belabberde kijkcijfers, toch vindt coach Nick Schilder dat de SBS-talentenjacht zeker geen flop is.

The next boy/girl band beleeft vanavond haar finale, naar de halve finale keken vorige week een kleine 361.000 mensen. Aan het AD vertelt Nick dat hij de show toch als succesvol ziet.

Jongeren

Volgens Schilder is ook SBS 6 redelijk tevreden over het programma: "Het kijkcijfer vorige week was, doordat Oranje voetbalde, niet goed. Maar over het algemeen scoort The next boy/girlband onder jongeren, een groep waar de meeste zenders veel problemen mee hebben, heel goed. Op social media is het aantal posts over de show zelfs vergelijkbaar met The Voice. Er zijn positieve tekenen, al zal ik het zeker geen hit noemen want er was op meer gehoopt. Tegelijk: bedenk wel dat SBS heel lang op vrijdag de strijd niet eens is aangegaan. En dit staat wél." 

Zullen we een spelletje doen?

Overigens zijn zowel Nick als Simon ook te spreken over hun andere SBS-programma Zullen we een spelletje doen? "Het bleef zelfs overeind tegenover Dance dance danceNiet dat we boven het miljoen hebben gescoord, maar wel beter dan wat anders op deze tijdstippen stond geprogrammeerd. Daar zijn we trots op." 

Reageren