Nick & Simon over Zullen We een Spelletje Doen?

7 april 2016 15:03 | amusement | Door Televizier

In Zullen We een Spelletje Doen? spelen Nick & Simon met hulp van een BN’er elke week tegen elkaar. Kim-Lian van der Meij presenteert. 

Zijn dit soort panelshows leuk om te doen?

Nick: „We hebben er soms zelfs te veel lol in; dan worden we echt schandalig fanatiek en vergeten we dat het gezellig moet zijn. Zeker als je ons tegenover elkaar zet.” 

In dit geval spelen jullie tegen elkaar. Wie is er slimmer?

Simon: „Ik denk dat Nick ­slimmer is.”
Nick: „Maar ik weet weer heel weinig van sport en film en in sommige dingen ben ik zelfs extreem dom.” 
Simon: „We noemen Nick ook wel Nickipedia, zo veel feitjes weet hij. En dat is ontzettend handig met zo’n spelletje.” 
Nick: „Of heel irritant.” 

Jullie doen tv-programma’s, Simon een theatertour, Nick straks The Next Boy/Girlband. Doen jullie ook weleens niets?

Nick: „Ik heb voor het eerst in tien jaar juist een iets rustigere periode en dat bevalt me heel goed. Er zijn al wat dingen van m’n bucketlist afgestreept: een cursus Spaans, een masterclass opera, ik heb wat schaak­toernooien afgelopen. En ik wil nog een kookcursus en een koffiecursus gaan doen. Maar vanaf mei zit ik weer nagenoeg vol. Dan vieren we ons tien­jarig jubileum als duo.”
Simon: „Ik ben druk, maar dat vind ik wel fijn. Het geeft ­zekerheid, bovendien zijn het allemaal leuke dingen. Laat maar komen!”

Jullie zijn zelf een soort boyband, maar doen geen dansjes. Hebben jullie dat ooit overwogen?

Simon: „Haha. Bij ons kerst­concert anderhalf jaar terug was er een heel groot inter­mezzo binnen een kerstnummer waarbij we een choreografie hebben gedaan. Anders stonden we maar stil. Ahoy ging uit z’n plaat! Nu heb ik dat stuk laatst eens terug­gekeken... en dat moeten we maar niet meer doen. Mijn vrouw doet mee aan Dance Dance Dance; het is heel goed dat ze dat met Kees Tol doet en niet met mij.”
Nick: „Ik kan heel goed pasjes onthouden, het ziet er alleen niet uit.”

Hebben jullie eigenlijk ­groupies?

Simon: „Wel veel gehad, maar dat is wel een beetje geweest. We hebben wel een grote groep vaste fans die ons overal ­naartoe volgt.”
Nick: „Er is al zeker twee jaar geen slipje meer naar ons gegooid tijdens een optreden. Dus als er nog vrouwen zijn die daar zin in hebben: schroom vooral niet!”

Bekijk ook onderstaande prachtige video

Meer over