Twee ton

Nico en Huong halen streefbedrag niet in laatste aflevering Miljoenenjacht

11 oktober 2021 10:50 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© Talpa

Nico uit Steenwijk was zondagavond de laatste kandidaat van dit seizoen van Postcode Loterij Miljoenenjacht. Zijn vrouw Huong wilde minimaal 200.000 euro mee naar huis nemen, maar aan die vraag kon hij niet voldoen.

Nico begon nog alleraardigst naast Linda de Mol, maar nadat hij een paar zeer hoge bedragen uit het spel viste, was het tijd om eieren voor zijn geld te kiezen. Bij een bod van 104.000 euro voor koffer 19 ging hij de deal met de bank aan.

Vietnam

Het streefbedrag van minimaal 200.000 euro had overigens een reden bij Huong. Zij is uit Vietnam vertrokken vanwege de liefde voor Nico. Inmiddels hebben ze samen twee kinderen. Maar doordat Huong naar Nederland is gekomen heeft ze haar hele familie en alles achter moeten laten. Met het gewonnen geld wil ze graag haar ouders weer eens bezoeken. Ze hebben elkaar al drie jaar niet gezien.

Dakkapel 

Naast het bezoek aan Vietnam is een grote wens van het gezin om een dakkapel op hun woning te plaatsen. Een derde bod van 129.000 euro was niet genoeg voor Nico en Huong, die doorspeelden om richting de twee ton te komen. Maar toen ging het mis. Nico trok de 2,5 miljoen euro uit het spel nadat hij eerder al de koffer van 5 miljoen euro geopend zag worden. Het lijntje werd steeds dunner en nadat hij de 2 miljoen er ook nog uit koos, was het gedaan met de pret.

Noodlot

Nico koos voor het nieuwe bod van 104.000 euro. “Je moet het noodlot niet tarten. Als je nu de 750.000 euro eruit had gehaald, dan was het echt een hele knullige avond geworden”, was de eerste reactie van presentatrice Linda de Mol aan het adres van Nico en Huong.

Thuiswinnaar 

Zodoende gingen ze met 104.000 euro naar huis. Daarna was er echter nog een opvallend gegeven. Winston Gerschtanowitz kwam vanwege omstandigheden niet bij een thuiswinnaar over de vloer.

Heb je Postcode Loterij Miljoenenjacht niet gezien? De aflevering is terug te zien via www.kijk.nl.

Meer over