Nicolette Kluijver over Expeditie Robinson en Boulevard

Nicolette Kluijver presenteert naast Expeditie Robinson ook RTL Boulevard. Ze geniet van alles eromheen. “Ik wil altijd een grote vinger in de pap hebben.”

In de weekendeditie van Boulevard, die jij samen met Miljuschka Witzenhausen en Bridget Maasland presenteert, is veel ruimte voor lifestyle. Een fijn onderwerp?
“Nou, in lifestyle moest ik me echt wel even verdiepen. Je moet mij ook echt niet vragen om een huis stijlvol in te richten, daar ben ik zo slecht in. Maar die onwennigheid heb ik ook bij royalty. Niet echt mijn onderwerp. Dan vind ik het juist leuk om me extra goed in te lezen zodat ik toch die vragen kan stellen waar de kijker het antwoord op wil weten.”

Wat maakt dit programma leuk om te doen?
“Het is een grote meerwaarde dat je zo goed op de hoogte blijft van alles. Het voelt echt alsof ik middenin het nieuws sta. Natuurlijk richten we ons vooral op entertainment, maar ik lees wel elke dag alle kranten en bladen en volg alles op sociale media. Ik ga ook altijd eerder naar de redactie om zelf mijn teksten te schrijven. Ik wil altijd een grote vinger in de pap hebben.”

Vind je het showbizz-element smullen?
“Wat ik leuk vind aan het huidige Boulevard is dat het wat minder sappig is dan voorheen. We brengen nu gewoon de nieuwtjes en de feitjes en ik probeer altijd te voorkomen dat we gaan speculeren. Ik heb ook best veel bekende vrienden, soms weet ik al over een nieuwe liefde of een verkering die uit is. Als ik vrienden over de vloer heb zeggen ze ook altijd heel nadrukkelijk: ‘Dit is niet voor Boulevard, hè.’ Daar hou ik me altijd keurig aan.”

Het is live, geniet je daarvan?
“Dat vind ik dus echt gaaf. Toen ik net bij Boulevard begon was het elke keer een beetje afzien. Maar hoe vaker je het doet, hoe leuker het wordt, nu kan ik echt genieten van die rush. Ik weet als er iets fout gaat is het niet erg, dan maak ik er toch iets van. Dat zelfvertrouwen heb ik nu.”

Je presenteerde met Carlo Boszhard ‘Een goed stel hersens’. Hoe is het om met hem samen te werken?
“Vooraf was ik een beetje huiverig, hij is mijn jeugdheld, ik keek vroeger op zaterdagochtend met natte haren naar Telekids. Maar het ging heel makkelijk, vanaf het eerste moment. We zijn allebei vakidioten, hoe vaak hij me ’s avonds laat niet belde om nog even iets door te spreken. Carlo is niet alleen een goede presentator maar ook een geweldige tv-maker die overal verstand van heeft. Het was waanzinnig om van hem te mogen leren.”

Expeditie Robinson, donderdag - RTL 5 • 20.30
Weekendeditie Boulevard, za-zo - RTL 4 • 18.35

Meer over:

Reageren