Nicolette van Dam en Tim Douwsma presenteren The Next Boy/Girl band

SBS 6 heeft een nieuw presentatieduo bij elkaar gezocht voor de talentenjacht The next boy/girl band. Nicolette van Dam en Tim Douwsma gaan het samen proberen. 

Nicolette van Dam zat tot voor kort bij RTL 4, maar was daar niet meer nodig. SBS 6 ziet duidelijk meer brood in Nicolette en huurde haar in voor deze grote show. Tim Douwsma begon zijn carrière ooit bij SBS in de talentenjacht So you wanna be a popstar. Het zijn hoe dan ook twee frisse namen voor een talentenjacht. En Tim is duidelijk blij. 

Nick Schilder en John Ewbank

In The next boy/girl band nemen twee platenmaatschappijen het tegen elkaar op. De één is Nick Schilder die een succesvolle jongensband bij elkaar moet krijgen, terwijl John Ewbank zich concentreert op de meisjes. 

Audities

Tijdens de audities van The next boy/girl band, wordt er -anders dan bij bijvoorbeeld The voice - eerst gekeken naar het uiterlijk en de danskwaliteiten en pas daarna telt of de kandidaten ook kunnen zingen. In de eerste ronde mogen de deelnemers dan ook gewoon playbacken. Als de jongens of meisjes daarna ook nog een beetje kunnen zingen, komen ze in één van de twee teams van de platenmaatschappijen. 

Platendeal

In de laatste twee live shows zullen de twee teams, bestaande uit ieder zes bandleden, worden teruggebracht naar drie leden. Beide bands krijgen een platendeal. Maar er is maar één échte winnaar. Welke band blijkt Nederlands nieuwste grote muzieksensatie, de jongens of de meiden?

Een uitzenddatum voor The next boy/girl band is nog niet bekend.

Reageren