Streaming-tips

Niets leuks op tv? Stream dan deze zomerse series en films

2 augustus 2021 14:55 | amusement | Door Jorrit van Broekhoven

Of je nu op vakantie gaat of niet: dankzij de laptop of tablet zijn je favoriete streamingdiensten altijd binnen handbereik. De beste zomerse streamingtips voor Netflix, Videoland en meer.

Vivo op Netflix

Vivo is een grappige kinkajoe, een rolstaartbeertje dat veel bekijks trekt op de zonovergoten straten van Havana. Samen met zijn eigenaar Andrés verdienen ze de kost met zang en dans. Op een dag stuurt Andrés de kleine Vivo op een belangrijke missie naar Miami: hij moet een liefdeslied brengen naar een oude vlam. Lin-Manuel Miranda (Hamilton) schreef en zong de liedjes voor deze zomerse animatiefilm, waarin je ook de stem van Gloria Estefan hoort.

Meer over Vivo bij Guidinc.

Klik hier voor meer zomerse kijktips op Netflix

 

Cruel Summer op Amazon Prime Video

Middelbarescholier Kate Wallis (Olivia Holt) is het populairste meisje van Skylin, Texas. Als zij in de zomer van 1993 spoorloos verdwijnt, lijkt het onopvallende buitenbeentje Jeannette Turner (Chiara Aurelia) haar plek in te nemen. Elke aflevering van de tienerthriller Cruel Summer bestaat uit drie gedeeltes, die spelen in 1993, 1994 en 1995. Langzaam maar zeker wordt zo in tien afleveringen de hele puzzel gelegd van dit spannende verhaal.

Klik hier voor meer zomerse kijktips op Amazon Prime Video

 

Jungle Cruise op Disney+

Onderzoeker Lily Houghton (Emily Blunt) hoopt in de tropische Amazone een geneeskrachtige boom te vinden en denkt dat schipper Frank Wolff (Dwayne Johnson) haar naar de juiste plek op de rivier kan brengen. Natuurlijk liggen er in de jungle allerhande gevaren op de loer, zoals wilde dieren, indianen en de geesten van Spaanse veroveraars. Een ouderwets avontuurlijke Disney-film voor het hele gezin. Een nadeel: Jungle Cruise is voorlopig alleen te zien met VIP-toegang. 

Meer over Jungle Cruise bij Guidinc.

Klik hier voor meer zomerse kijktips op Disney+

 

Only the Brave op Videoland

Het begint een beetje bij de zomer te horen: bosbranden. Funest voor de huizen van lokale bewoners én het vakantieplezier van toeristen. Only the Brave volgt de Granite Mountain Hotshots, een van de beste brandbestrijdingsteams in Amerika. In de zomer van 2013 moeten ze onder leiding van commandant Eric Marsh (Josh Brolin) alles op alles zetten om een naderende vuurzee te stoppen. Een film om het warm van te krijgen.

Meer over Only the Brave bij Guidinc.

Klik hier voor meer zomerse kijktips op Videoland

 

Betty op HBO/Ziggo

Voor skaters zijn de lange zomerdagen de perfecte tijd om hun ollies en kickflips te perfectioneren. De comedyserie Betty is een spin-off van de film Skate Kitchen en volgt een groepje van vijf skateboardmeiden die een plekje willen veroveren in de door mannen gedomineerde skatescene van New York. Ook privé raken de levens van de jonge vrouwen met elkaar vervlochten. De eerste twee seizoenen van Betty zie je bij Ziggo met Movies & Series XL.

Meer over Betty bij Guidinc.

Klik hier voor meer zomerse kijktips op Ziggo/HBO

 

Mr. Corman op Apple TV+

Natuurlijk is het aardig als je kunt wonen en werken in het altijd zonnige San Fernando Valley in Californië, maar Josh Corman had toch gehoopt op iets meer in zijn leven. Een carrière als rockster bijvoorbeeld. In plaats daarvan staat hij voor de klas op een middelbare school. Mr. Corman is het project van Joseph Gordon-Levitt, die deze zwarte comedyserie bedacht, schreef, regisseerde en ook nog eens de hoofdrol speelt.

Meer over Mr. Corman bij Guidinc.

Klik hier voor meer zomerse kijktips op Apple TV+

Meer over