Nieuw klusprogramma voor Dennis Storm

Dennis Storm maakt van zijn hobby z'n werk. De fervente klusser presenteert Oud en Nieuw waarin klussers design moeten maken van ouwe meuk. 

Tien creatieve klussers gaan de strijd aan met zichzelf én elkaar in het nieuwe BNN-programma Oud en Nieuw. De deelnemers zijn ontwerpers, meubelmakers en kunstenaars die buitengewoon vaardig zijn met het meest uiteenlopende gereedschap. Twee volle dagen gaan ze tot het uiterste om hun concurrenten af te troeven. Welke objecten vallen in de smaak bij de strenge jury en wie moet zijn of haar gereedschapskist pakken? 

Schatzoekplek

Iedere aflevering zoeken de vakmannen en -vrouwen op een ‘schatzoekplek’ -een oud ijzerwerf, een scheepssloperij, een afvalverwerkingsbedrijf of een authentieke kringloopwinkel- naar spullen om te bewerken. De opbrengst gaat mee naar de werkplaats, waar ieder een werkbank heeft en de beschikking over een perfect uitgeruste houtbewerkingsruimte en een plaats waar metaal onder handen genomen kan worden. Met een schuin oog op hun concurrenten moeten ze keihard aan de slag om met hun ontwerp indruk te maken op de jury.

Salontafel

In de eerste aflevering varen de deelnemers naar hun eerste schatzoekplek: een enorme berg bouwafval. De opdracht is om het meest oubollige meubel in de Nederlandse huiskamer aan te pakken: maak een hippe salontafel. De schatzoekoogst is zeer divers: veel hout, maar ook betonijzer, een zeer zware gastank, een stapel plastic emmers en een enorm brok piepschuim. Het worden tien bijzondere salontafels.

Presentator Dennis Storm heeft verstand van zaken, hij maakt zelf meubels en heeft zelfs een winkel. In een interview zei hij nog niet zo lang geleden: 'Ik sta liever in mijn werkplaats dan dat ik een stom spelletje sta te presenteren.' Oud en Nieuw was blijkbaar leuk genoeg voor Dennis. Hij kwam er graag zijn werkplaats voor uit. 

Oud en Nieuw, is vanaf 2 november iedere maandag om 20.30 uur te zien bij BNN op NPO3

Reageren