Nieuw nummer André Hazes in speciale RTL Late Night-uitzending

29 juni 2016 15:06 | amusement | Door Televizier

RTL Late Night laat donderdag 30 juni een nieuw nummer van André Hazes horen: Op de schoorsteen staat een foto. De speciale uitzending staat volledig in het teken van de Amsterdamse volkszanger.

Presentator Humberto Tan ontvangt Hazes' dochter Roxeanne, platenbaas Kees de Koning en producer John van de Ven. Frits Spits en Lil' Kleine zullen vertellen over de invloed die Hazes had en nog steeds heeft op hun eigen werk en de Nederlandse muziekwereld in het algemeen. Muzikale optredens zullen worden verzorgd door Douwe Bob en Guus Meeuwis.

Nieuwe muziek

Hoogtepunt van de avond zal het nieuwe nummer van de Zij gelooft in mij-zanger zijn. Op de schoorsteen staat een foto werd geschreven met Hazes' neef Tony Le Roy en zou oorspronkelijk op het in 1980 verschenen album 'n Vriend verschijnen. Destijds werd besloten het nummer toch niet toe te voegen aan het album, omdat het niet voldoende bij de sfeer van de andere liedjes zou passen. 

Spoorloos

De opnames van het nummer waren jarenlang spoorloos en ze werden dan ook als verloren beschouwd. Nu zijn ze weer teruggevonden en ter gelegenheid van de 65e verjaardag van de zanger wordt het nummer alsnog uitgebracht. De videoclip van het lied is geregisseerd door Noël Loozen, die dit jaar de NTR Go Short Award won voor beste korte film. 

Doorbraak

Het album 'n Vriend dat in 1980 verscheen, betekende de definitieve doorbraak van Hazes. Hij scoorde verschillende hits, waaronder Een beetje verliefd, Met bloed zweet en tranen en Wij houden van Oranje. Na zijn dood op 23 september 2004 scoorde de zanger zijn eerste nummer één hit met Zij gelooft in mij

Meer over