Claudia Procula

Nieuw personage in The Passion: de vrouw van Pilatus

22 maart 2023 09:37 | amusement | Door Irma Tomas

© ANP
Deze editie van The Passion introduceert het programma een geheel nieuw personage. Het gaat om Claudia Procula, de vrouw van Pilatus. Ze wordt gespeeld door Nhung Dam die je misschien kent van de serie Dertigers

Claudia Procula komt maar een keer voor in de bijbel, maar KRO-NCRV wil graag meer vrouwen zien in het door mannen gedomineerde The Passion. In het bewuste bijbelverhaal waarschuwt Claudia haar echtgenoot voor Jezus omdat ze een voorspellende droom heeft gehad en daarmee brengt ze Pilatus aan het twijfelen. Moet hij Jezus echt veroordelen? 

Wie was Claudia Procula?

Claudia maakt haar debuut in The Passion, haar verhaal wordt daarna verder verteld in het vervolg, The Passion Hemelvaart. Omdat de vrouw zo weinig wordt genoemd in de bijbel, is niet duidelijk wie zij precies was, maar er is wel veel gespeculeerd over haar afkomst en leven na Jezus. Zo zou ze na de kruisiging van Jezus zijn gescheiden van Pilatus. 

Hier lees je alles over The Passion 2023

De cast van The Passion

De andere rollen in The Passion worden gespeeld door: Sinan Eroglu (Jezus), Marlijn Weerdenburg (Maria), Buddy Vedder (Judas), Ferdi Stofmeel (Petrus), Bertrie Wierenga (Maria Magdalena), Dragan Bakema (Pilatus), Thomas van Luyn (verteller) en Anita Witzier (verslaggever). 

The Passion 2023 wordt vanuit Harlingen uitgezonden op Witte Donderdag 6 april om 20.30 uur op NPO 1. Passion Talk wordt direct na de live-uitzending uitgezonden op NPO 3. The Passion Hemelvaart is te zien op donderdag 18 mei om 20.30 uur op NPO 1.

Meer over