De stoerste schippersvrouwen van Nederland

Nieuw programma bij PowNed: Vrouwen die Varen

2 maart 2023 10:33 | amusement | Door Tessa Kok

© Wessel de Groot

Fans van Meiden die Rijden opgelet! PowNed komt namelijk met een nieuw programma: Vrouwen die Varen. In dat programma worden 15 vrouwen gevolgd die hun droom hebben waargemaakt en in de vaart zijn gaan werken.

Niet alleen de truckerswereld en de bouw is qua vrouwen flink onderbemand, dat geldt ook voor de vaart. Dat vrouwen ook uitstekend in deze sector kunnen werken, wordt in het programma bewezen. Je ziet Vrouwen die Varen vanaf donderdag 23 maart op televisie.

Liefde voor het vak

PowNed gaat dit voorjaar het water op met de stoerste schippersvrouwen van Nederland. De vrouwen worden zowel op hun werk als in hun privéleven gefilmd. De deelneemsters van het programma delen hun liefde voor het vak, ondanks dat ze op verschillende schepen varen en uiteenlopende titels hebben.

Vrouwen die gevolgd worden

In de afleveringen zien we onder andere hoe PowNed meevaart met rondvaartschipper Ingrid. Deze stoere vrouw is altijd op de grachten te vinden en deelt haar bijzondere, sterke verhalen over de passagiers die ze aan boord heeft op haar salonboot. Ook wordt Maaike gevolgd, die de gigantische schepen helpt inparkeren in de haven van Rotterdam. Kijkers gaan zien hoe zij het initiatief neemt en niet bang is om aan de kapiteins te vertellen waar het schip naartoe moet.

Frederica is ook te bewonderen in het nieuwe programma. Deze hardwerkende vrouw uit Friesland heeft maar liefst 22 jaar in het maritiem onderwijs gewerkt. Haar grote liefde is en blijft varen en daar ging ze dan ook meteen naar terug toen haar kinderen volwassen waren. Iris speelt ook een rol in Vrouwen die Varen. Zij vaart mee als derde stuurman op de ferry van Groningen naar Noorwegen, waar ze zich bezighoudt met het laden en lossen en het navigeren. In de uitzendingen komen nog veel meer powervrouwen die in de vaart werken voorbij.

Het programma wordt geproduceerd door Warner Bros en bestaat uit zes afleveringen. Vanaf donderdag 23 maart is het nieuwe programma wekelijks om 20:25 uur te bewonderen op NPO 3. Het is ook mogelijk om de serie te bingen op NPO Plus.

Meer over