De Verraders

Nieuw programma van makers Wie is de mol?

25 januari 2021 15:36 | amusement | Door Wietse Zuidberg

© ANP Kippa
De makers van Wie is de mol? komen met een nieuw programma op de buis. Het luistert naar de naam De Verraders en wordt uitgezonden op RTL 4. Vanzelfsprekend wordt er een blik bekende Nederlanders opengetrokken om het programma smoel te geven.

De presentatie van het nieuwe format ligt in handen van Tijl Beckand, die in het AD vertelt over De Verraders. "Na twee draaidagen zaten heel wat deelnemers al helemaal stuk vanwege de grote mindfuck die dit programma teweegbrengt", zegt hij.

Op zoek naar de schat

In totaal maken achttien bekende Nederlanders hun opwachting in het programma. Zij gaan op zoek naar een schat van vijftig kilo zilver. Er zitten echter drie lieden in de groep die 'de verraders' zijn en de zoektocht saboteren. Bij Wie is de mol? weet de kijker niet wie de mol is, maar in dit programma is wel bekend wie de verraders zijn.

Smerige spelletjes

"Dat is het unieke, de kijker - u, jij, ik - weet alles en dat is iets wat niet eerder in dit genre vertoond is. Met de kennis die je hebt, kijk je op een totaal nieuwe manier naar menselijk gedrag, naar smerige spelletjes, naar sluwe tactieken en valse beschuldigingen", zo zegt Beckand over dit element.

De Verraders is vanaf zaterdag 13 maart op RTL 4 te zien.

Meer over