Nieuw seizoen Dubbeltje op Zijn Kant met John Williams

Het einde van de crisis is langzaam in zicht, maar nog niet voor iedereen. In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen Een Dubbeltje op Zijn Kant helpt John Williams Nick en Marjolein.

Zij hebben studieschulden, en niet zo'n beetje ook. Voor meer dan 70.000 euro, zo schat Nick in. John en Annemarie van Gaal ontdekken dat het nog meer is. 'Het ergste geval wat we tot nu toe hebben meegemaakt', zegt Annemarie. Marjolein en Nick hebben naast die studieschulden namelijk ook structureel te veel uitgegeven. Tot overmaat van ramp dreigt het gezin binnen een paar dagen het huis uitgezet te worden. En dat terwijl Marjolein hoogzwanger is. Het drama is compleet als ook de bezorgde moeder van Marjolein het gedrag van het tweetal niet langer accepteert.

Einde crisis

Marjolein en Nick zijn niet de enigen die de hulp van John en co. goed kunnen gebruiken. Het einde van de crisis komt langzaam in zicht, maar er zijn nog veel huishoudens die hun financiële zaakjes niet op orde hebben. Een nieuw seizoen van Een Dubbeltje op Zijn Kant komt dan ook als geroepen.

Henk en Anita

John Williams en Annemarie van Gaal kijken kritisch naar inkomsten en uitgaven en stellen een plan op om binnen afzienbare tijd alle schulden weg te werken. Vorig jaar bleken dat sommige ‘gezinnen in nood’ alle ellende voornamelijk aan zichzelf te danken hadden. Twintigers Henk en Anita hadden bijvoorbeeld een schuld van 50.000 euro op een maandsalaris van 5000 euro netto. „Annemarie, wat dóen wij hier?”, vroeg een verbaasde Williams. Dat leverde Een Dubbeltje op Zijn Kant veel kritiek op.

Een Dubbeltje op Zijn Kant 21.30, RTL 4

Reageren